Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 32°C Még több cikk.

A 10 leghírhedtebb női bűnöző

Vajon csak az elmúlt években terjedt el a világon a női bűnözés vagy mindig is meghatározó szerepük volt a "sötét oldalon"? Egy biztos: az itt felsoroltakra sokáig emlékezni fognak.
Griselda Blanco - a férjgyilkos kokainkirálynő

Vagy más néven Madrina, a Keresztanya, a Fekete Özvegy, Mama Coca és Miami kokainkirálynője. napjaink legvérszomjasabb női bűnözőjeként tartják számon. Az 1943-ban született Griselda 11 évesen gyilkolt először, 12 éves korától prostituáltként dolgozott, majd kokainra szakosodott drogbáróvá avanzsált. A szociopata megnyilvánulásairól és extravagáns szépművészeti és ékszergyűjteményéről ismert Mama Coca az 1970-es évek "Kokain Cowboy Háborújának" egyik meghatározó figurája volt: több mint 200 gyilkosság értelmi szerzője ebben az időben. A nyíltan biszexuális Griselda megölte mind a 3 férjét, és 4 fiából 3 végezte erőszakos halállal, bár ezekben nem volt része. 1985-ben tartóztatták le, 2004-ben szabadult. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen, bár 2007-ben felismerni vélték Bogota repülőterén.

Griselda Blanco
Griselda Blanco

Bonnie - a hírhedt párosból

Bonnie, a hírhedt Bonnie és Clyde páros női tagja rablással, gyilkossággal, pusztítással foglalatoskodott az 1930-as évek elején. A nagy gazdasági világválság idején áldozatai között legalább 9 rendőr is volt. Bonnie csak a 23-at töltötte be 1934-ben, amikor a louisianai rendőrök lesből megtámadták és megölték.

Bonnie
Bonnie

Ma Barker - a bűnanya

Akárcsak Bonnie és Clyde, ő is az 1930-as évek notórius bűnözőjeként ismert. Gyerekei a Barker-Karpis Banda tagjaiként követtek el emberrablásokat, betöréseket és más bűncselekményeket - az anyát tartották a vezetőnek. Bár néhányan megkérdőjelezik, hogy ez a hölgy képes lett volna bármilyen bűntevékenység megszervezésére, a bizonyítékok elég egyértelműek. Négy fiából kettőt megöltek, egy öngyilkos lett.

Ma Barker
Ma Barker

Lizzie Borden - a gyilkos lányka

Lizzie baltával gyilkolta meg apját és mostohaanyját 1892-ben, azóta is hírhedt alakja az amerikai folklórnak. Rengeteg találgatás kering szörnyű tettének okairól, az egyik legelvetemültebb, hogy epilepsziás rohamokkal küzdött menstruációs ciklusa alatt, ettől került olyan gyilkolásra képes állapotba.

Lizzie Borden
Lizzie Borden

Anne Bonney - az elvetemült kalóz

A hírhedt kalóz 13 évesen gyilkolt először, a 18. században. A vad harcos egyike volt kora nagyon kevés női kalózának. A Rackham kalózcsapat vezérének barátnője volt.

Anne Bonney
Anne Bonney

Hell-Cat Maggie – bandaháborúban

A "Dead Rabbits" banda tagjaként Hell-Cat Maggie hírhedt női harcos és bűnöző volt Manhattanben. Hosszú karomhoz hasonló rézkörmeiről is ismert. A 2002-es New York bandái című filmben Cara Seymour játszotta, ő látható a képen.

Cara Seymour
Cara Seymour

Laura Bell - a telhetetlen kurtizán

A londoni prostituáltak királynőjeként elhíresült Bell a 19. század ismert kurtizánjaként élt. A legenda szerint egy nepáli herceggel töltött éjszakája után 75 millió forintnak megfelelő fontot fogadott el. Később drámai vallásos átalakuláson ment át, és a morálról prédikált.

Laura Bell
Laura Bell

Bloody Mary - a véreskezű királynő

Anglia I. Mária királynője hivatalos értelemben nem bűnöző, de kiérdemli helyét a Top10-ben 300 "máshitű" halálra égetésével. Kegyetlen katolicizáló gyakorlatával érdemelte ki gúnynevét is. Halála után I. Erzsébet egyből visszatért a protestantimushoz, úgyhogy a vérengzés hiábavalónak mutatkozott.

Bloody Mary
Bloody Mary

Myra Hindley - a lánygyilkos

A Moors Murders duó tagjaként Myra megkapta az Anglia leggonoszabb asszonya címet. Társával, Ian Bradyvel öt fiatal lányt gyilkolt meg, közülük hármat megerőszakolva. Bár megváltozott, megjavult emberként kérte szabadon engedését, ezt elutasították - 2002-ben, 60 évesen halt meg a börtönben.

Myra Hindley
Myra Hindley

Mary Suratt - az elnökgyilkos

Mary az első nő, akit halálra ítéltek az Egyesült Államokban, amiért segédkezett az Abraham Lincoln elleni merényletben. Árulásért, összeesküvésért, gyilkosság kiterveléséért ítélték el és akasztották fel.

 
Mary Suratt
Mary Suratt

Olvasóink írták

 • 14. zetor 2009. október 01. 19:34
  „Akkor csak mosolyogjatok...”
 • 13. Szikesanyi 2009. október 01. 18:09
  „Kedves Mignon ! A felsorolt tíz már nem él.Anyósod viszont él , így neki van még esély bekerülni”
 • 12. maradando 2009. október 01. 01:29
  „"HUKK" ! Ha mond valakinek valamit.”
 • 11. té 2009. szeptember 30. 19:08
  „8. bélás Szerintem is így vagy! Mosolyogva is éhen lehet dögleni, nem? Bár a kaszás ígyis úgyis "vissza mosolyog ránk".

  Na ennyit akartam, jó étvágyat a vacsorához, akinek meg nincs az mosolyogjon egyett hátha jól lakik azzal.”
 • 10. Mignon 2009. szeptember 30. 18:57
  „A 10 leghirhedtebb nöi bünözö?
  Anyosom miert maradt ki.....??
  :)”
 • 9. 19701230 2009. szeptember 30. 15:41
  „cat nálad a pont”
 • 8. bélás 2009. szeptember 30. 13:42
  „5,7
  Nagyon szimpatikus megnyilvánulás. :)
  Szép napot Nektek! Mosolyogjatok sokat és a Viág vissza mosolyog. :)”
 • 7. zeitgeist 2009. szeptember 30. 12:02
  „Cat
  Vannak ilyen boldogtalan, begyepesedett emberek, akik mindenhez ezt kapcsolják, csak ezzel tudnak foglalkozni..azért regeltek ide alapból”
 • 6. rastaman 2009. szeptember 30. 11:48
  „Nem vall kimondottan jó ízlésre, hogy valódi, köztörvényes bűnözők közt említi a cikk írója Anglia egyik királynőjét. Arról nem is beszélve, hogy mindenki ártatlan mindaddig, amíg bíróság ki nem mondja bűnösségét. (ártatlanság vélelme) Az ő esetében ilyen nem volt! Persze az utókor mondhat ítéletet, de az már ízlés dolga, hogy milyen körülmények között teszi azt.”
 • 5. Cat 2009. szeptember 30. 11:09
  „Muszáj ezt? Mármint mindene politikát vinni.
  Rendkívül nyomasztó. Oké, hogy sz@r az élet, válság, korrupció, blabla, de attól ugyan változik semmi, hogy egész nap savanyú képpel meredünk bele a világba. _Ettől_ nem.”
 • 4. comet 2009. szeptember 30. 10:07
  „ha lehetne választani, inkább Boni Annával vitorláznák egy kétszemélyes yachton, mint Lendvai agitációját hallgatnám egy útmenti motelszobában.”
 • 3. bakosandras 2009. szeptember 30. 09:16
  „Pipás Pista is ide tartozhatna, az átokházi hóhér.”
 • 2. zetor 2009. szeptember 30. 08:54
  „Azért kihagytak egy jó pár női bűnözőt:
  Lenvai Ildikó
  Matejka Zsuszanna
  Horváth Ágnes”
 • 1. KolompárRómeó 2009. szeptember 30. 07:12
  „"Laura Bell - a telhetetlen kurtizán

  A londoni prostituáltak királynőjeként elhíresült Bell a 19. század ismert kurtizánjaként élt. A legenda szerint egy nepáli herceggel töltött éjszakája után 75 millió forintnak megfelelő fontot fogadott el. Később drámai vallásos átalakuláson ment át, és a morálról prédikált."

  Nálunk meg emberek pofátlanul lopták szét az országot, aztán meg a munka becsületéről prédikálnak. Gy. F.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitler mégsem lett öngyilkos?

Hitler halála mindig is vitatott kérdés volt a történészek körében, s számtalan legenda keletkezett… Tovább olvasom