Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Döntésképtelen? Kattintgasson, merre tovább!

A mindennapokban előforduló bizonytalan kérdésekben hivatott segíteni a hunch.com nevű új internetes portál. Az angol nyelvű oldalon felhasználók ezrei és a tanuló algoritmus segít meghozni a megfelelő döntést.
Olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem? Pontosan az ilyen emberek miatt jött létre a hunch.com nevű honlap, ami hétköznapi helyzetekben segít választani. Milyen ajándékot, bútort vegyek, milyen filmet nézzek meg a moziban: a lehetőségeknek csak a felhasználók szabnak határt. Az oldal legnagyobb előnye, hogy kategóriákba rendezve segít kiválasztani a bizonytalan pontot. Egy profilt készít az emberről, az adott témához kapcsolódó kérdések segítségével. Feleslegesen nem kérdez: ha a „Vajon terhes vagyok?" témát választom és "az Ön neme" kérdésre férfiként definiálom magam, minden további faggatás nélkül kiderül, 97 százalék az esélye, hogy nem vagyok állapotos.

Hagyjam ott vajon a munkahelyem? A Hunch segít eldönteni...
Hagyjam ott vajon a munkahelyem? A Hunch segít eldönteni...

Milyen ajándékot vegyek az ismerősöm születésnapjára? Az attól függ: mennyit akarok költeni, milyen az illető ízlése, mennyire ismerem, férfi vagy nő. Ilyen és ehhez hasonló kérdések után az oldal több javaslattal áll elő, amelyek közül az első a legpontosabb, jelen esetben egy újság-előfizetés. Ezek után bejelölhetem, mennyire tartottam megfelelőnek a választ. Ezt a rendszer rögzíti, hogy a következő kérdező még pontosabb választ kaphasson. Mi több, mi magunk is alkothatunk kérdéseket és adhatunk hozzá válaszokat is. Így születhettek az olyan témák, amelyek például azt segítenek eldönteni a bizonytalanoknak, hogy részegek-e, illetve sört vagy pálinkát igyanak. Kiderül, teniszeznem kéne, Shakespeare-t olvasni és barna bőrfotelt venni.

Természetesen az oldal lényege sokszor nem az, hogy egy konkrét tárgyat javasoljon, a kör leszűkítése a legtöbb esetben mégis segít. Így máris egyszerűbb a választás, a máskor órákig tartó vásárlás ideje igencsak megrövidülhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előállították világ első mesterséges ivarsejtjét

A mesterséges spermiumok közvetlen felhasználását gyermeknemzésre egyelőre törvény tiltja… Tovább olvasom