Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Képregény mutatja be a nagy rajzoló, Hergé életét

Az életét bemutató képregénnyel tisztelegnek utódai Hergé, a nagy rajzoló, Tintin atyja előtt.
A belga művész - eredeti nevén Georges Prosper Remi - életútját 72 oldalon mutatja be színes rajzokkal három ifjabb pályatársa. A füzet az Hergé kalandjai címet viseli. Az életrajzi képregény cselekményét Jean-Luc Fromental és José-Louis Bocquet szövi, a rajzokért Stanislas Barthélémy felel. Mindhárman francia alkotók.

Hergé 1907-ben született, 1983-ban hunyt el. A róla szóló füzet a kezdetektől nyomon követi a rajzoló útját, pontosabban attól fogva, hogy a cserkésztáborban elkezdett rajzolni. Pályájának kezdete egybeesett Belgium náci Németország általi lerohanásával, a művész naplót adott ki erről az időszakról.

A műben Hergé nagy sikerei, Andy Warhollal való találkozása éppúgy helyet kap, mint magánéleti gondjai, beleértve házasságának megfeneklését. Az alkotók bemutatják Hergé amiatt érzett frusztráltságát is, hogy nem válhatott sikeres festővé.

A kötet november 18-án jelenik meg - írta internetes kiadásában az El Mundo című spanyol lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját bőrsejtjeikkel gyógyulhatnak a jövőben rákbetegek

Bőrsejtekből kiindulva sikerült laboratóriumban létrehozni olyan immunsejteket, amelyek felhasználhatók a daganatos sejtek elleni harcban. Tovább olvasom