Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Már szexszel is fizetnek az élelemért

Az élelmiszerhiány sújtotta területeken egyre gyakoribb, hogy halért vagy főzőolajért szexuális szolgáltatásokat kínálnak fel. A Viktória-tó környékén a halkereskedő nők a kedvezményesebb ár reményében fekszenek le a visszatérő halászokkal.
A világszerte rohamosan növekedő élelmiszerárak következtében egyre több szegény sorban élő nő kényszerülhet arra, hogy halért vagy főzőolajért árulja a testét, növelve az AIDS terjedésének veszélyét is, figyelmeztetett az ENSZ. A figyelmeztetés egy mexikói AIDS-ről rendezett konferencián hangzott el, ahol csendes-óceáni halászasszonyok és kenyai nők példáját hozták fel a járvány terjedésében új jelenségként felbukkanó probléma szemléltetésére.

A többek közt egyre bővülő bioüzemanyag előállítás, növekvő ázsiai gabonakereslet, időjárási viszontagságok által sújtott termőterületek, valamint piaci spekuláció következtében robbanó élelmiszerárak miatt tavaly mintegy 50 millióval nőtt az éhínségtől tengődő emberek száma.

Afrikai országokban nem egyedi eset, hogy szexuális szolgáltatásokat kínálnak fel élelmiszerekért
Afrikai országokban nem egyedi eset, hogy szexuális
szolgáltatásokat kínálnak fel élelmiszerekért.

A nemrégiben Botswanában, Szváziföldön, Malawiban, Zambiában és Tanzániában végzett kutatások egyértelműen kimutatták a korrelációt a fokozott élelmiszerhiánytól sújtott területek és a természetbeni juttatásokért szexuális szolgáltatásokat felkínáló nincstelen nők számának gyarapodása között.

A tonhalak túlhalászata folytán Pápua Új-Guineában például a halászattal foglalkozó nők hátrahagyva kis lélekvesztőiket nagyobb halászhajókra kényszerülnek, ahol ételmaradékokért adják testüket a legénységnek. Hasonló helyzet alakult ki a kenyai Viktória-tó környékén is, ahol a parton a halkereskedő nők a kedvezményesebb ár reményében fekszenek le a visszatérő halászokkal.

Olvasóink írták

 • 8. klj_54 2008. augusztus 24. 23:15
  „Ki kell menni a régi ötös pesti kijárójához.
  Roppant kellemes megjelenésű fiatal leányzó háromezerért fuvolázik.
  Mert élni akar!
  Szóval itthon is látezik a gond, ahogy a Párizst elkerülő N104-en is és Európa más országaiban.
  Csak az túl közel van, hogy észrevegyük:(”
 • 7. jocó24 2008. augusztus 06. 21:26
  „ha miliomos lennék rajtuk segítenék nem a kocsim nagyságán meg a villám felszereltségén gondolkodnék mert az élet rövid és inkább segítsünk az ijeneken ha megtehetjük mert mi nem tudjuk mijen még ha rossz is az anyagi helyzetünk de nem ennyire.”
 • 6. sevenof9 2008. augusztus 05. 21:32
  „szvsz a megoldas a nepesseg korlatozasa. X hektar fold eltart Y embert es kesz. Es meg kell tiltani az elelmiszerek ide-oda furikaztatasat.”
 • 5. S.G. 2008. augusztus 05. 20:44
  „Szegények! Bezzeg egyeseknek meg az a legnagyobb problémájuk, hogy milyen színű legyen a műkörmük :( A cikkben írtak egyébként a modern világban is léteznek sajnos, csak ott nem is élelemért folyik a lobbi...”
 • 4. sorpocak1 2008. augusztus 05. 19:46
  „Csoda, hogy az AIDS azon a tályon fellendülőben van?
  Nagy úr a nincstelenség, de akár ilyen áron is? Mi ezt, jólétiek soha nem fogjuk megérteni, úgyhogy pálcát se törjünk felettük!”
 • 3. soli 2008. augusztus 05. 18:32
  „Hihetetlen hogy ilyen is létezik!”
 • 2. csapodár 2008. augusztus 05. 14:50
  „A kecske is jól lakik és a káposzta is meglesz!”
 • 1. boka 2008. augusztus 05. 13:39
  „durva!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzijátékra készen: egy hét múlva fellövik a rakétákat

A kínai munkásnak óriási koncentráció tükröződik az arcán, ahogyan a pekingi Nemzeti Stadion –… Tovább olvasom