Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Náci volt Sarkozy apja?

A francia köztársasági elnök, Nicolas Sarkozy is meghívást kapott a partraszállás évfordulóján a nagyszabású katonai hadműveletre emlékező ünnepségre, feleségével, Carla Brunival együtt. Sarkozyt többen azzal vádolták: apja náci volt, ezért nem kívánatos a jelenléte az ünnepségen. De mi az igazság?
A francia köztársasági elnök, Nicolas Sarkozy apja a 81 éves, magyar származású arisztokrata, aki néhány hónappal az 1944-es D-Day, vagyis a szövetségesek partraszállása után Németországba menekült családjával együtt Budapesthez közeli otthonából, amikor az orosz hadsereg megszállta Magyarországot. Magyarország 1941-ben lépett be a háborúba Hitler oldalán. A Vörös Hadsereg gyorsan elfoglalta az országot, és elhatározta, hogy bosszút áll azokon a családokon, amelyek a náci kollaboráció és megszállás ideje alatt meglepő kényelemben éltek. Mint az arisztokrácia tagja, Sárközy de Nagy-Bócsa Pál és családja – németbarátként – jólétben élhetett, és köztiszteletnek örvendett. Megtarthatták családi birtokukat a főváros mellett, Alattyánban mint a nácik lojális szolgái. Pál családja Németországba menekült, mert úgy gondolták, sokkal biztonságosabb velük tartani, és új életet kialakítani a hitleri Németországban, mint a kommunisták kezére jutni.

Amikor Pál 1945-ben hazatért, Magyarország romokban hevert, családja vagyonát elkobozták. Attól tartva, hogy az oroszok valamelyik szibériai táborba hurcolják, visszatért Németországba, és meghagyta anyjának: mondja azt a kommunistáknak, hogy tóba fulladt.

Sárközy Pál.
Sárközy Pál.

Pál a Franciaországhoz közeli német városban, Baden Badenben telepedett le, majd belépett a francia idegenlégióba. Sokáig nem kellett részt vennie katonai hadműveletben. A légiónak akkor mondott búcsút, amikor Indokínába vezényelték volna.

1948-ban Franciaországba költözött. Nevét ekkor változtatta Sarkozyre. Fia, a majdani francia köztársasági elnök két fiútestvérével az 1970-es években a francia hadseregben szolgált.

Nicolas sosem adott aktív szolgálatot, takarítóként dolgozott a seregben, a légierőnél. „A ragyogó folyosók gondolása" – így becézték, ugyanis az egyik adminisztrációs épületet kellett takarítania minden reggel.

Nicolas Sarkozy.
Nicolas Sarkozy.

Ahogyan feleségét, a 41 éves Carla Brunit is, Nicolast is mostohaapja nevelte fel. Alberto Bruni Tedeschi családját közeli kapcsolat fűzte Benito Mussolini halálos rezsimjéhez a második világháború idején. Tedeschi, aki 1996-ban, 81 éves korában hunyt el, gazdag gyáriparos volt, akinek életrajzában nem említették, hogy katonai szolgálatot adott volna, ehelyett az derül ki: a háborús évek alatt klasszikus zeneszerzéssel foglalkozott, főként operával.

Soha egyszer sem utaltak arra, hogy Torino melletti villáját az olasz fasisztáktól kapta volna.

Carla Bruni vér szerinti apja, Maurizio Remmert egy brazil üzletember volt, aki hat éven át tartott fenn viszonyt Carla anyjával, a zongorista Marisa Borinival. Remmert 1947-ben született.

Olvasóink írták

 • 11. k.elvis 2009. május 31. 20:36
  „dm liberális szennylap”
 • 10. antikos 2009. május 30. 19:12
  „Mi van most akkor a héberek nácik? Vagy mi? Teljes agymenés. Idáig mi voltunka nácik. vagy megijedtek a Jobbiktól és már ők is nácik akarnak lenni (a hatalomért)...”
 • 9. dodó 2009. május 30. 15:17
  „Ez az egész cikk így, ahogy van, félremagyarázások, történelmietlenségek és tudatos ferdításek zagyva egyvelege, szándékos összezavarásra irányuló félrevezetés!
  A lényeg, senki sem felel szülei tetteiért!

  Jogosan mondhatom, mint olyan ember, akinek a nagyapja Aushwitzban halt meg!
  (részegen kizuhant az őrtoronyból)”
 • 8. achilleus 2009. május 30. 15:13
  „Szeged is fasiszta! Itt a "bizonyíték":
  Egyes ukránok szerint Szeged fasiszta
  2009-05-30 13:38 barikád.hu
  Tiltakozását jelentette be a kárpátaljai Rahó tanácsának(közgyűlésének) néhány képviselője az ellen, hogy a testvérváros Szegedről nevezzék el a várost átszelő Tisza egyik partszakaszát, mondván a fasiszta" elnevezés sértené az ukránok méltóságát. A Tisza forrásvidékén fekvő Rahó képviselőtestülete szerdán döntött arról, hogy a magyarországi városról nevezik el a település Tisza-parti sétányát abból az alkalomból, hogy 70 évvel ezelőtt létesült testvérvárosi kapcsolat Szeged és a kárpátaljai kisváros között, amit 1997-ben megújítottak. A névadási ünnepséget a képviselők a város napjára tűzték ki - közölte pénteken az ungvári zakarpattya.net.ua internetes hírportál.

  A döntésen felháborodott egyik képviselő, Vaszil Bokotej a járási ügyészséghez fordult, hogy az érvénytelenítse a testület határozatát, amely szerinte "ukránellenes és nemzetiségi ellentéteket szít". A képviselő úgy vélte, a rahói városi tanács döntésével semmibe vette Ukrajna elnökének rendeletét Kárpát-Ukrajna 70. évfordulójának a megünnepléséről, melynek értelmében az annak létrehozásában szerepet vállalt személyekről kell utcákat, tanintézeteket elnevezni. Az elnök bizonyára nem vidékünk fasiszta magyar megszállása emlékének a megörökítésére gondolt" - közölte a képviselő, aki kilátásba helyezte, hogy a képviselőtestület döntésének érvényben maradása esetén a régió öntudatos polgárai és hazafias erői" bojkottálni fogják Rahó napjának a megünneplését. Rahón és a környező nagyobb településeken közel háromezer magyar nemzetiségű lakos él szórványban.
  MTI - barikád.hu”
 • 7. Yucca 2009. május 30. 14:53
  „5. - 6. --- végre értelmes hozzászólások! Ritka!”
 • 6. TELSTAR 2009. május 30. 12:48
  „Mitöbb, magyargárdista és Jobbikos is volt, sőt egy időben ő volt a Mikulás.
  Álljatok már le végre, az anyátok úristenit !!”
 • 5. igazságkereső 2009. május 30. 10:51
  „Szerényen a következőket szeretném mindazok tudomására hozni, akik 64-65 évvel a II.világháború befejezése után még mindig ezzel foglalkoznak: köztudomású volt, hogy Németországban minden második fiatal annak idején a Hitlerjugend tagja volt.A háború befejezése után mindenki tisztázta magát, senki nem "mosakodott" és
  sikerült nekik túllépni az egyébként tagadhatatlanul fájdalmas időszakon.Elkezdték az országépítést,nem adták fel a reményt,hogy "lehet más politika: copyreigt: "Ildikó Lendvai ",hogy lehet megbékélés.Most tessék megnézni, hogy mire jutottak teljeskörü összefogással.Ugyan csak illő szerénységgel csak azt tudom kérni Gusztos Péter parlamenti képviselő Úrtól és T. társaitól, hogy ideje lenne most már Magyarország komoly problémáival is foglalkozni, ami társadalmunk teljes elszegényesedését jelenti,hagyja abba mesterségesen és elszigetelten szított témasorozatát és foglalkozzék azzal végre amire megválasztották és választói megbízták:
  az ország jobbá tételével, a megosztottság felszámolásával és sorolhatnám még tovább.Ideje lenne végre komolyan venni választói megbízatását és fordítsa erre erejét, hiszen van mit tenni,nem is kevés!!”
 • 4. Zejko 2009. május 30. 09:49
  „DM te mekkora egy szennylap vagy :D”
 • 3. achilleus 2009. május 30. 09:40
  „Hiába, ezek a "náci gyökerek". ;-) Volt pofájuk olyan országban élni (és megélni), amelyekben vagy egy Hitler, vagy egy Mussolini, esetleg egy Horthy (aki egyébként még véletlenül sem volt se náci, se fasiszta) volt két-három évtizeden át a vezető. Ez a hülyeség jobban terjed, mint spanyolnátha anno.”
 • 2. madártej 2009. május 30. 09:32
  „Baden Baden amúgy német város, de nem is lenne a Dm Dm, ha ezt tudná...”
 • 1. comet 2009. május 30. 09:17
  „a Sárközy dinasztia volt már cigány, zsidó, most náci. Alig várom mikor írnak a nagypapa kommunista mozgalomban vállalt titkos küldetéseiről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális kivégzési módszerek az ókorban

A civilizáció bölcsője egyúttal a kegyetlenség bölcsője is lehetett – állítja egy német… Tovább olvasom