Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Nézzék meg a világ legidősebb tetoválásait - Képek

A világ legidősebb tetoválását találták meg brit kutatók, mely nem nonfiguratív.
A múmiákat i. e. 3351 és i.e. 3017-re teszik, és körülbelül 100 évvel ezelőtt találták meg őket. A Gebelein múmiáknak ismert maradványokat infravörös képalkotással tanulmányozták.  - írja a foxnews.
 
kép: foxnews.com
kép: foxnews.com

A férfi múmia felkarján találtak egy vad bikát és egy berber bárány mintát, a női múmia bőrén pedig S alakú mintákat és egyenes vonalú mintákat találtak. A felfedezést a Journal of Archeological Science -ben közölték le.
 
kép: foxnews.com
kép: foxnews.com

 

Elképesztő, hogy egy 5000 éves lelet miatt az afrikai tetoválás történetét egy évezreddel visszább datálhatjuk.

- mondta Daniel Antoine, a kutatás egyik vezetője. Ezelőtt a kutatók körében az volt az elfogadott, hogy Egyiptomban csak a nők tetováltathattak. A férfi múmia körülbelül 18- 21 éves kora közt halhatott meg, a lelet alapján hátba szúrták.

A lineáris motívumok, melyet vázákon is megtaláltak már, az erőt, státuszt jelképezhetnek, esetleg egy rituális tánchoz használt pálcát, esetleg botot.
 
kép: foxnews.com
kép: foxnews.com

A tudósok 7 múmiát találtak a Nílus melletti Gebelin ősi városa romjai közt, de csak két múmián találtak tetoválást. Léteznek régebbi tetoválásra is bizonyítékok, például Ötzi-n is található, aki a neolitikumban élhetett 5300 évvel ezelőtt az olasz Alpokban. Nála inkább - a National Geographic szerint - geometriai mintákat figyeltek meg, mint alakos ábrázolásokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme a gyülekezet, mely a fegyverekben hisz - Videó

Íme a gyülekezet, mely a fegyverekben hisz - Videó
Nem mellesleg konzervatív vallásos felekezet, akik egyébként, úgy látszik, hogy mellékesen… Tovább olvasom