Zöld oldal

2010.05.10. 13:19

Nem nyugszik az Eyjafjallajokull vulkán - további légtérzárak várhatóak

Csehországban hétfő kora reggeltől az Izland felől érkező vulkáni hamufelhő miatt elrendelt részleges légtérkorlátozást. Képriport a vulkán és izland életéről.

Segesvári Csaba

Csehországban hétfő kora reggeltől az Izland felől érkező vulkáni hamufelhő miatt elrendelt részleges légtérkorlátozást. Ugyancsak újra megnyitották a légi forgalom előtt a horvát légteret, illetve valamennyi horvátországi repülőteret. Reggel 9 óra óta ismét fogad és indít járatokat a lisszaboni repülőtér. Csehország légterében vasárnap este rendeltek el részleges zárlatot. A korlátozásokat hétfő reggel 5 órától oldották fel – közölte a cseh légi irányító hatóság szóvivője. Az előrejelzések szerint az időjárás kedvező marad, és a következő napokban várhatóan nem kell számítani újabb légtérzárlatra.

Nem nyugszik az Eyjafjallajokull vulkán – további légtérzárak várhatóak. Fotó: Daylife.com (galéria)


Horvátországban is megnyitották hétfőn a vasárnap részben lezárt légteret, illetve a repülőtereket, miután a vulkáni hamufelhő kelet felé kezdett sodródni – közölték a horvát légügyi hatóságok. A Croatia Airlines horvát légitársaság hétfőn menetrend szerint indítja járatait. A tervezettnél korábban nyitották meg újra a portugál főváros légikikötőjét. A lisszaboni repülőtér eredetileg 14 óráig nem fogadott volna járatokat, de mivel a hamufelhő a vártnál gyorsabban távozott, korábban – már 9 órától – feloldották a korlátozást – közölte a portugál légi irányítási szervezet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!