Zöld oldal

2017.10.25. 08:32

Kifújta magát a tegnapi szél, de a híreinket nem vitte messzire: íme!

Bianka, Blanka, Bonifác, Bónis, Cserjén, Dafna, Dafné, Dália, Dára, Dária, Dárió, Dárius, Döme, Dömös, Fodor, János, Krizanta, Marcián, Margit, Mór, Móric, Réta névnap van ma, csak szólunk!

delmagyar.hu

Éjszaka kevés lesz a felhő, főként a nyugati határnál, az Északi-középhegység völgyeiben, valamint a főváros környékén ködfoltok kialakulhatnak. Az északi szél kezdetben a Tiszántúlon erős lesz, majd ott is mérséklődik a légmozgás. A késő esti 3 és 10 fokról a hajnali órákra általában 0 és +5 fok közé hűl le a levegő, de az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet. Talajmenti fagy több helyen is előfordulhat - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.



Nem csitulnak a szexuális zaklatással kapcsolat hullámok se itthon, se külföldön. Amíg lesz, aki szerepért, beosztásért boldogan fekszik le, vagy hagyja magát porig alázni, addig nem fog változni semmi - nyilatkozta lapunknak egy nő, aki korábban színházban dolgozott. Nők és férfiak meséltek lapunknak a szexuális zaklatásukról. Közben újabb áldozat szólalt meg a Marton-ügyben; már nyolc nő vallott a Vígszínház egykori igazgatója ellen.


Az igazságügyi elmeszakértői vélemény szerint súlyos pszichiátriai betegsége miatt nem beszámítható az a férfi, aki tavaly tavasszal egy gépkarabéllyal ment be a kiskunhalasi bíróságra, hogy ott megölje a vezető ügyészt. A szakvéleményt kedden ismertették a Szegedi Törvényszéken.


A mostani 3 helyett 15 napot igazolhasson a szülő az iskolának, hogy az egyszerű betegségek miatt ne kelljen orvoshoz vinni a gyerekeket - javasolják a házi gyermekorvosok. Az ilyen esetek indokolatlanul terhelik a rendeléseket, ráadásul az érintetteknek is csak nyűg a papír beszerzése. Ezt a témát jártuk körbe.


Tovább pusztul dr. Kulin bán, azaz Bacskulin József röszkei giccses palotája, amely mára inkább egy romos kísértetkastélyra hasonlít. Az épület maradványa és berendezése legalább olyan zavaros, mint az egykori szemész életútja és öröksége. A dúsgazdag szemészt több mint egy évtizede gyilkolták meg.


A Szegedi Vízmű öblíti a csöveket Algyő és Szeged között, emiatt átmenetileg nyomáscsökkenésre, vízhiányra is lehet számítani, és a víz elszíneződhet, zavarossá válhat.


Jó hír az autóval és trolival közlekedőknek: hétvégére befejezik az aszfaltozást a Felső Tisza-parton. A két szélső sáv után kedden hozzáláttak a Felső Tisza-part középső sávjának újraaszfaltozásához is a kivitelezők.


Klímanapot tartottak a kormányhivatalban, ahol a gyerekek alkotói pályázaton és játékokon keresztül tudhattak meg többet a környezettudatosságról: a rendezvényen papírpohárból zsiráffej, zokniból halacska vagy tojástartóból kígyó is készült.


A szegedi születésű Oscar-díjas operatőr emlékére jövő május 9-12. között ismét megrendezik a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált a Belvárosi moziban.


Egy éven keresztül kereste a Szegedi Tudományegyetem fotósa, Bobkó Anna a legkarakteresebb arcú külföldi diákokat. A róluk készült portrékból nyílt kiállítás kedden a TIK-ben.



Legyen szép napjuk, olvassák ma is a delmagyar.hu-t!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!