Helyi közélet

2024.05.03. 19:53

Bozó Zoltán: nemzeti szuverenitásunknak egyik záloga az erős hadsereg

A béke és biztonság garantálásához korszerű és intelligens biztonsági rendszerekre van szükségünk – hangsúlyozta Bozó Zoltán. A Fidesz-KDNP szentesi polgármesterjelöltje a helyi televízió vendége volt.

Delmagyar.hu

Bozó Zoltán a szentesi laktanyában katonaként adott először vért. A mostani nyílt napon is segítő karját nyújtotta. Fotó: Bozó Zoltán Facebook-oldala

Fontos, hogy olyan honvédségünk legyen, amelyik erős, amelyik technikailag felkészült és meg is mutatja magát 

– mondta Bozó Zoltán, a Fidesz-KDNP szentesi polgármesterjelöltje a Szentes TV műsorában. A riporter a Damjanich laktanyában nemrég megrendezett Műszakiak Napja benyomásairól is kérdezte a jelöltet. Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred nyílt napjáról Bozó Zoltán elmondta, fontosak az ilyen rendezvények, mert ilyenkor meg tudják mutatni magukat a katonák, bepillantást engednek a mindennapjaikba.

A beszélgetés során kitértek arra, hogy a honvédség rengeteget fejlődött. Mivel Bozó több mint 30 éve híradó katona volt, ezért őt leginkább a technikai eszközök érdekelték a nyílt napon.

Nagyon fontos mind a két pillére a honvédelemnek: az egyik, hogy komolyan képzett, magas szintű tudással rendelkező katonáink legyenek, másrészt olyan eszközök kellenek felszerelve, amelyek alkalmasak arra, hogy a feladataikat ellássák

 – hangsúlyozta a jelölt. Leszögezte, nemzeti szuverenitásunknak egyik záloga, hogy erős, ütőképes hadseregünk legyen, hogy aki megsértené szuverenitásunkat, az százszor meggondolja, hogy megtegye-e.

Szó esett a műsorban a modern technikai vívmányok kapcsán a mesterséges intelligencia szerepéről is, és a beszélgetés során kiderült, hogy milyen emlékek fűzik Bozó Zoltánt a szentesi Damjanich laktanyához. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában