Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Napi három zsíros kenyér

Magyarcsanád - Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Karácsonyig számukra gyűjtünk adományokat. Az alapítvány számláján összegyűlt pénzt az ünnep előtt átadjuk a segítségre váróknak. Az akció információs telefonszáma: 30/336-7759.
Nem állt fel az üdvözlésemre székéből a magyarcsanádi Babosi Paszkál – mert nem tud. A házon belül még úgy-ahogy közlekedik bottal, hosszabb utakra azonban csak elektromos kiskocsival vállalkozik. A 47 esztendős férfi számára azért is tragédia, hogy megrokkant, mert addig egész életében dolgozott; most három gyerekről, gyermekkora óta epilepsziás feleségéről és egy idős nagymamáról gondoskodik. Többek között fóliázott, az építőiparban dolgozott, állatgondozó is volt. 4 éve azonban szívinfarktust kapott, s ezzel szinte egy időben ment tönkre korábban motorbalesetben megsérült lába.

A szerző felvétele
A család otthona tisztaságról, rendszeretetről árulkodik, de szegénységről is.
A szerző felvétele

A család otthona tisztaságról, rendszeretetről árulkodik, de szegénységről is. A családfő elárulja: összes jövedelmük alig 120 ezer forint, és ennek nagy része gyógyszerekre megy el. Csak a sajátjára 22 ezret kénytelen költeni, de nem csak a felnőtteknek van szüksége ilyesmire a családban. A gyerekek eddigi életében ugyancsak műtétek, kórházi kezelések jelentik a mérföldköveket. S ha mindez még nem volna elég, Babosiék ráadásul hitelkárosultak. Mostani házukba néhány évvel ezelőtt költöztek, a korábbinak már az oldala is kidőlt – kénytelenek voltak újat vásárolni. A hiteltörlesztésben eddig nincs elmaradásuk, a fogukat összeszorítva fizetnek, pedig a havi részlet az induláskori 19 ezerről a duplájára nőtt. Azt viszont, hogy miből fogják végigfűteni a telet, nem tudja a családfő.

– Ha tudnék dolgozni, egy percig sem fájna a fejem. A legrosszabb a tehetetlenség – mondja, s szomorúan mutatja a receptet, amire ki kellene váltani az egyik gyerek új szemüvegét. Nincs miből: ha közeleg a hónap vége, a reggeli, az ebéd és a vacsora is csupán zsíros kenyér Babosiéknál.

Olvasóink írták

 • 4. zsóka 2011. november 24. 20:53
  „Hát, valahogy a hitelt kellene visszafizetni. Azzal kicsit egyenesbe lehetne jönni.”
 • 3. papika56 2011. november 24. 10:48
  „Kérjük a család bankszámláját közzé tenni!
  van egy príma szerépkályhájuk--ami ma mindennél többet ér !
  Sajnos csak az legyen beteg aki megtudja fizetni a gyógyszereit. Közgyógyellátás ???
  Köszönet a kormánynak ,hogy több millió ember van ma Magyarországon hasonló helyzetben !”
 • 2. 620829 2011. november 24. 08:44
  „1. pinkcat25 2011.11.24. 08:27

  Hagyjuk már a bankokat...a jelenlegi devizaárfolyamokért a KIRÁLY ÉS ZSOLDOS CSAPATA....IGEN JÓL MEGFIZETVE A FELELŐS....-----nekik kéne adakozni és nem luxuskocsikban pöffeszkedni!!!!!”
 • 1. pinkcat25 2011. november 24. 08:27
  „Adjunk még a bankoknak, főleg pénzt és lehetőséget a kizsákmányolásra......
  Gondolom a tisztelt vezetők nem zsíros kenyeret esznek....
  Majd ha ők is ezt teszik, akkor azt mondom, igen jöhetnek a megszorítások....de addig?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomszédja fuvarozná a beteg asszonyt

Összeállításunkban bemutatjuk azoknak a családoknak az élethelyzetét, amelyeket a Lapcom Média Alapítvány kuratóriuma kiválasztott a segítséget kérők közül. Tovább olvasom