Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Saját apjuk tette utcára a gyerekeket

Szeged - Több mint egy hónapja küzd egy szegedi édesanya, hogy visszakapja saját és gyermekei személyes holmijait volt párjától. A férfi egy veszekedés után két kistáskával rakta utcára őket. A rendőrség nem tehet semmit, pereskedésre pedig a nőnek nincs pénze.
Két gyermekével tette párja utcára Ferenczi Orsolyát. Állítása szerint egy családi veszekedés után pofont, majd 5 percet kapott a férfitól, hogy összecsomagoljon. Élettársa kulcsait elvéve este becsukta előttük a kaput.
– Ott álltam egy fillér nélkül egy hét- és egy két és fél éves gyerekkel az utcán – mesélte az asszony, akit egy ismerős taxis az édesanyjához fuvarozott.

Azóta is nála laknak, nincs is esélyük, hogy bárhová tudjanak menni.
– Két táskába dobáltam, amit értem: alvós állatokat, fogkeféket, néhány ruhát. Sokkal több vagyonunk azonban azóta sincs, a volt párom ugyanis nem hajlandó ideadni a holminkat. Egy héttel az eset után küldött egy SMS-t: „jöhetsz a cuccaidért". A ruháimat két zsákban kitette a szakadó esőben az utcára. Gyakorlatilag mind tönkrement. Újabb egy hét után a lányomnak is kitett így egy zsák ruhát, mellé borította az általam vásárolt tűzifát és a biciklimet. A kisfiamnak azonban azóta is csupán két nadrágja, két pulóvere, egy kabátja és egy cipője van.

Ferenczi Orsolya édesanyja lakásában talált menedéket gyermekeivel. Nincs pénze albérletre. Fotó: Karnok Csaba
Ferenczi Orsolya édesanyja lakásában talált menedéket gyermekeivel. Nincs pénze albérletre.
Fotó: Karnok Csaba

Orsolya a bíróságon november közepén ugyan megállapodott a férfival egy időpontban, amikor beengedi a házba összepakolni, mivel azonban nem vitte magával a gyerekeket, a férfi nem engedte be. – Harmincnapos távoltartást kértem még az ügy elején, mert a volt párom kettős állampolgár. Nem akartam egyszer úgy menni a bölcsődébe, hogy nem találom ott a fiamat – indokolta döntését a nő, aki mostanra úgy érzi, kifogyott minden eszközből.

Várjuk a felajánlásokat

A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Felajánlásaikat átutalhatják a 12096705- 01312657-00200005-ös számlaszámra, valamint befizethetik a november 17.-i lapban, illetve ügyfélszolgálatainkon megtalálható sárga postai csekken. Az adományokat karácsony előtt adjuk át a rászorulóknak. Akinek kérdése vagy más jellegű felajánlása van, a 30/830-6468-as telefonszámon jelentkezhet. Felhívjuk tisztelt olvasóink figyelmét: a lapban található csekken kizárólag a Lapcom Média Alapítványnak szánt felajánlásaikat várjuk, az előfizetési díjakat az eddig megszokott formában lehet befizetni.  

– Kértem a rendőrség segítségét, de azt mondták, nem tudnak házon belül menni. Amikor pedig beszéltek a volt párommal, nekik azt mondta, úgy tudja, mindenünket elvittük. Csak polgári peres eljárással tudnám a személyes holminkat visszaszerezni. Mire annak vége lenne, a 92-es ruháknak már semmi hasznát nem venném, de pénzem sincs arra, hogy felperesként befizessek 40 ezer forintot.

Csakhogy így Orsolya és két gyereke nincstelen, még egy albérletet sem tudnak kivenni. Igaz, ezen nem is gondolkodnak, hiszen a keresetéből még egy üres lakásra sem futná.

– Egy plédem sincs, hogy betakarjam éjszaka a gyerekeket, hogy menjünk így bárhova? – tette fel a kérdést a nő, akit rokkantnyugdíjas édesanyja fogadott be a két gyerekkel egy kis panelba. Hogy a gyerektartást hogyan hajtja majd be a férfin, az eddigiek alapján elképzelni sem tudja. – Így viszont fogalmam sincs, hogyan élünk majd meg.

Az ügyben megkerestük Orsolya volt párját is, aki nem kívánt nyilatkozni a történetekről.

Minden forintot megkapnak a rászorulók
A Lapcom Média Alapítványnak nincs működési költsége. Kollégáink társadalmi munkában végzik az ezzel kapcsolatos feladatokat, így a számlánkra érkező adományokat teljes egészében átadjuk a támogatott családoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsisék a rák és a hideg ellen küzdenek

A jóakarat hídja sorozatunkban egy beteg házaspárt mutatunk be, akiknél sok minden hiányzik, de legfőképp egy rendes fürdőszoba. Tovább olvasom