Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Új fogakat kapott Sándor

Szeged - Három hét alatt elkészült Balasi Sándor új fogsora. A hajléktalan férfi alapítványunk egyik támogatottja volt. A tőlünk kapott százezer forint a kezelés árának nagyjából negyedét fedezte – a többi az SZTE Fogorvostudományi Kar felajánlása volt.
– Most már csak ki kell házasítanunk – mosolygott a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar dékánja, Nagy Katalin szerda reggel, amikor behelyezte Balasi Sándor szájába új fogpótlását. A Lapcom Média Alapítvány karácsonyi akciójának egyik támogatottján segítettek a klinikán: a hajléktalan férfi számára alsó-felső fogpótlást készítettek. Sándor fogai betegsége miatt hullottak ki, pótlásukra azonban nem lett volna pénze egy összegben. Azért fordult alapítványunkhoz, hogy abban segítsünk neki, részletekben fizethesse ki a beavatkozás árát, ezzel ugyanis hiába keresett meg korábban több szakembert.

Cikkünk megjelenése után jelentkezett a fogorvoskar dékánja: segítenek abban, hogy Sándor ismét lehetőséget kapjon még az olyan alapvető dologra is, hogy normálisan tudjon enni, nem beszélve attól, hogy merjen mosolyogni. Nagyvonalú felajánlást tett Nagy Katalin: az alapítványunktól kapott 100 ezer forintért elkészítik mindkét fogpótlását.

Elégedetten mosolyog Balasi Sándor Nagy Katalin dékánra: új fogsorával bátran teheti. Fotó: Frank Yvette
Elégedetten mosolyog Balasi Sándor Nagy Katalin dékánra: új fogsorával bátran teheti. Fotó: Frank Yvette

– Ez csak úgy volt lehetséges, hogy mindenki bekapcsolódott ebbe a jótékonysági akcióba – mesélte. – Én magam vállaltam Sándor kezelését, a sebészeti előkészítő beavatkozásokért sem kértek tőle pénzt. A fogtechnikus is csak az anyagárat számolta fel, így a nagyjából 400 ezer forintos ellátást megoldottuk az összeg negyedéből.

A dékán asszony hozzátette: a klinikán nem is működik felnőtt fogászati alapellátás, így már eleve ezt a munkát is méltányosságból vállalták el – persze nagy örömmel.

– De furcsa – formálta az első szavakat Sándor, immár ragyogó fogakkal. A szakemberek azonban megnyugtatták: természetes, hogy meg kell tanulnia használni. – Beszéljen sokat. Gyakoroljon és legyen türelmes – biztatták. – Egy hét múlva már nem is fogja érezni, hogy valami idegen dolog van a szájában.

A férfi nem győzött hálálkodni a segítségért. És nem csak a tökéletes fogsorért. – Nagyon kedves volt velem mindenki. Nem éreztették, honnan jöttem. A végére már szinte családtagként kezeltek – utalt arra, hogy a dékán és asszisztense már azzal ugratták, mennyivel népszerűbb lesz innentől kezdve a nők körében. Most már csak egy gondja maradt: márciusban ki kell költöznie a hajléktalanszállóról, mert túl régóta lakik ott. – Bárcsak tudnék dolgozni, de a betegségeim miatt nem találok állást. Így egyelőre fogalmam sincs, hogyan oldom meg onnantól kezdve a lakhatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megépült a jóakarat hídja: 24 családon segíttek olvasóink

Kedden véget ér idei karácsonyi jótékonysági akciónk, amelyet két helyi Rotary klubbal közösen szerveztünk - közel 3 millió forintot tudtunk szétosztani a legrászorultabbak között. Tovább olvasom