Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

A boldog, romantikus harmincas évek

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma Szeged 1930-as évekbeli arcát láthatjuk. Mascagnit, Szent-Györgyit és klasszikus utcaképeket nézhetnek meg. Tartsanak velünk: képek annó.
Első képünkön egy mosolygós halász néz ránk: a fotós kedvéért megállt egy pillanatra, pedig nagyon benne lehetett a hálója rendbe rakásában. Második fotónkon nemcsak az erdős újszegedi Tisza-part az érdekes, hanem a kabrió turistabusz is. Ma „csucsuvonat" viszi a turistákat. Bár lenne inkább egy-két ilyen járműve Szegednek. Biztos nagy látványosság lenne. Harmadik felvételünkön Pietro Mascagni és felesége mosolyog Szeged díszhintójából. Egy ilyet is újra kellene építeni! Negyedik képünkön az Aradi vértanúk tere látható, nem akárhonnan: a Hősök kapuja tetejéről. Figyeljék meg, hogy a villamosvonal nem a mai Kossuth Lajos sugárút közepén fut, hanem két oldalra, az úttest szélére fut ki. Ötödik, egyben mai utolsó fotónkon az egyik legfontosabb szegedi kézfogás látható 1938-ból: Szent-György Albertet díszdoktorrá avatja az egyetem.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

Olvasóink írták

 • 4. szatyi 2013. október 01. 12:45
  „...amerre a villamos halad! Ha nem értetted volna meg!”
 • 3. TELSTAR 2013. október 01. 09:15
  „A Kossuthot ugyan soha...”
 • 2. szatyi 2013. október 01. 08:35
  „Akkor Boldogasszony sugárútnak hívták!”
 • 1. TELSTAR 2013. október 01. 07:34
  „Hol van itt Kossuth Lajos sugárút??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelenetek a szabadtériről

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a Szegedi Szabadtéri Játékokon nézünk szét a harmincas és a hatvanas években. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom