Délmagyar logó

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 14°C | 22°C Még több cikk.

Buszpályaudvar sokféleképpen

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma szegedi és Szegedre kihelyezett üzemeket látogatunk meg. Tartsanak velünk: képek annó.
Ezt muszáj elmondanom...Látszik, hogy az első fotón komoly dolgokról esik szó, mindenki arcán feszült figyelem. A felvétel a Mars téri, akkor Marx téri buszállomáson az 1970-es évek végén készült.

Én inkább a triciklimmel mennék! A második képen látható férfiemberek mindegyike rendkívül elszántan halad… Leginkább azonban kétségtelenül a járművét tologató kisember. Biztosan mindenkit igyekezett meggyőzni arról, hogy ő még az autóbusznál is gyorsabb. Az 1970-es évek végén készült fotót láthatunk.

A dohányzás súlyosan károsítja Ön és környezete egészségét! A fontos figyelmeztetés valószínűleg nem járt az eszében a buszra várakozó fiatalembernek a harmadik felvételen. Persze akinek ilyen csinos ridikülje van… Somogyi Károlyné fotója 1978-ból.

Csak jönne már...Türelmesnek látszó várakozó emberek a negyedik felvételen az 1970-es évek végén a szegedi Marx téren. Somogyi Károlyné fotóját láthatjuk.

Mint a nagyok az utolsó képen. Ügyesen, nagyosan, utazósan iszik üvegből a kis hölgy, mielőtt buszra száll. Három generáció a ’70-es évek végén a szegedi autóbusz-pályaudvaron álldogálva.

Nézzenek be hozzánk, képek annó

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőrme, szőnyeg, vetélkedő: szegedi gyárak nyomában

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma szegedi és Szegedre kihelyezett üzemeket… Tovább olvasom