Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Várakozás

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a türelemé, a várakozásé a „főszerep". A lefotózottak nem sietnek sehová. Miért tennék? Nézze végig ön is lassú képeinket! Tartsanak velünk: képek annó.
Első fotónk egy Szeged környéki megállóhelyen készült. Szűtsék korábban már szerepeltek nálunk, most éppen várják a vonatot. Az utastájékoztatás ekkor még meglehetősen gyerekcipőben járt a vasúttársaságnál: állnak és várnak. Egyszer majd csak megjön a szerelvény. Második felvételünk Szeged egyik népszerű fotóhelyén készült, a Móra-múzeum lépcsőjénél. Csakhogy míg ma Reizner János szobra mellett készülnek a családi képek, addig a harmincas években egy mészkőszobor és a rózsaágyás előtt lehetett vigyorogni a kamerába. Attól még, hogy valahol messze háború dúl, lehet vicces fotókat csinálni. Hogy valaki a konflis mellé odaáll, azt még megértjük. De miért volt fontos, hogy a háttérben látható füstölgő mini kazán is rajta legyen a képen? Negyedik képünkön egy mára eltűnt Szeged látható. A Tömörkény-gimnázium felől készített felvételen olyan házak láthatók, amelyek ma már nincsenek meg. Mai ötödik felvételünk egy portré: a Kossuth-díjas díszlettervező, grafikusművész, Varga Mátyás látható rajta. Beszélgetőtársa tudta, megérte türelmesen végighallgatni.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irány a Széchenyi tér és a Jókai utca!

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma két kedvenc helyszínünket nézhetik meg, három portré társaságában. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom