Autó

2015.01.21. 19:47

Felfrissült a kecskeméti Mercedes B-osztály

Ráncfelvarráson esett át a Mercedes-Benz B-osztálya, ami kifejezetten jót tett az autónak, meghagyva alapvető karakterét. Műszakilag is módosult – akár teljes LED-es világítással is rendelhető már.

K. A.

Augusztus óta csúcsra jár a három műszakban dolgozó kecskeméti Mercedes gyár, ahol a legnagyobb izgalom kétségkívül a harmadik magyar modellt övezte – kedden gurult le a gyártósorról a CLA kombija. Közben azonban más fontos dolog is történt, felfrissült az első kecskeméti modell, a B-osztály, s ez a márkakereskedésekbe is megérkezett már.

Ami jó, azon ne változtass – legalábbis túl sokat, ezt tudják a Mercedesnél is, így nem is szabták át nagyon az autót, ami a ráncfelvarrás után már jobban hasonlít a sportos A-osztályra, és elektromos változatban is kapható lesz. A kompakt buszlimuzin modellfrissítés utáni változata - az előd tesztjét itt olvashatja - az októberi Párizsi Autószalonon mutatkozott be, igényesebb belső térrel és gazdagabb felszereltséggel.


A gyáriak áttervezték a lökhárítókat, a hűtőmaszkot és a fényszórókat is, utóbbiak a LED-es nappali fényeket is magukba foglalják. Az egyik nagy újdonság, hogy felárért már LED-es fényszórót is lehet rendelni. Hátul szintén áttervezték a lámpákat, a kipufogóvégeket pedig trapéz alakúra formálták.

Belülre 12 féle színű hangulatvilágítást és kulcs nélküli indítást lehet rendelni, de például a COMAND menürendszer új, 8 colos képernyője szériafelszereltség. Átdolgozták a fáradtságfigyelőt, az új rendszer már 200 km/h-ig képes ellenőrizni a vezetőt, és öt fokozatban ad figyelmeztető jelzéseket.


Továbbra is négyféle benzines (122-211 lóerő) és négyféle dízel (90-177 lóerő) turbómotor kapható a B-osztályhoz, a két-két erősebbhez összkerékhajtás is rendelhető. Az alapváltozat ára 7,2 millió forint, ami jó ár-értékarány ebben a kategóriában.

Az alternatív hajtásláncok kedvelőinek a földgáz és az elektromos üzemű változatot kínálják, utóbbit a villanyautókra specializálódott Teslával közösen fejlesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!