Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Az autósok többsége elégedett a kgfb biztosítójával

A piaci várakozások szerint az idei kgfb kampányban a tavalyinál kevesebben bontják fel kötelező biztosításukat.
A magyar autótulajdonosok 92 százaléka elégedett a jelenlegi kötelező gépjármű felelősségbiztosítójával (kgfb), ugyanakkor a balesetet szenvedő vétlen autósok 30 százaléka egyáltalán nem tartotta megfelelőnek a vétkes fél biztosítójának kárrendezését - közölte felmérésének eredményét a direktbiztosítási (internetes és telefonos) szolgáltatásokat kínáló Aegondirekt.hu szerdán.

A több mint 11 ezer kitöltött kérdőív alapján született adatok alapján az autósok közel 80 százaléka szerint már havi maximum 500 forintos árkülönbség esetén is érdemes kötelező biztosítást váltani. Az autósok 41,6 százaléka szerint ezt már havi legfeljebb 250 forintos megtakarításért is érdemes megtenni.

A piaci várakozások szerint az idei kgfb kampányban a tavalyinál kevesebben bontják fel kötelező biztosításukat, de a kutatás eredménye szerint a gépjármű-tulajdonosok túlnyomó része - közel 85 százaléka - fog tájékozódni a január 1-jével forduló, új kgfb-tarifákról a szombati díjhirdetést követően. A kutatás során megkérdezettek közel háromnegyede valamelyik online oldal segítségével fogja összehasonlítani a jövő évi tarifákat, és a biztosítót váltók 67 százaléka interneten köti majd újra kötelezőjét a felmérés szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágulhat a kgfb azoknak, akik tavaly túl olcsót kötöttek

Drágább kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra (kgfb) számíthatnak az idei kampányban azok, akik… Tovább olvasom