Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Az autósok többsége nem vár további kgfb-díjcsökkenést

Az autósok 53 százaléka díjemelést, 29 százaléka változatlan díjakat vár a két hét múlva meghirdetendő, jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) tarifákban a kotelezo.hu internetes szakportál felmérése szerint.
Két év alatt 62-ről 80 százalékra emelkedett azok aránya, akik már ötezer forint megtakarítás alatt hajlandóak lennének vállalni a biztosítóváltással járó utánajárást. Jelentős spórolásra leginkább azoknak maradt lehetőségük, akik az elmúlt években nem váltottak biztosítót, így az aktuális díjuk még jóval 20 ezer forint felett van. A tavaly év végi átlagos díjszint ugyanis már 20 ezer forint alá csökkent.

A piaci szereplők szinte egyhangúlag arra számítanak, hogy az idei kampányban a korábbinál is nagyobb lesz a kedvezményesen kínált kiegészítő biztosítások kínálata. Ennek megfelelően a felmérés az idén rákérdezett arra is, hogy az autósok milyen kiegészítő biztosítások után érdeklődnének leginkább. Első helyen a kevesebb szolgáltatású, de olcsóbb casco-, második helyen a defekt- és kátyúkár biztosítás szerepelt.

A felmérést végző kotelezo.hu gépjármű-biztosításokra fókuszáló internetes szakértői portál. Tulajdonosa a Famillio Kft. független biztosításközvetítő társaság, amely a Generali vállalatcsoport tagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

7 millió motor készült eddig az Opel szentgotthárdi gyárában

Az Opel 1992 júliusában kezdte meg a személygépkocsi motorok sorozatgyártását Szentgotthárdon. Tovább olvasom