Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

BMW Concept CS

A BMW a Concept CS bemutatásával az egyedi négyajtós modell jövőképét mutatja meg, amely a Gran Turismo karakterét a nagyteljesítményű sportkocsik izgalmával egyesíti. A prémiummodellek új értelmezése – utasterében is a stílusos luxus hangulatával.
A BMW Concept CS minden korábbi limuzinnál intenzívebben utal sportosságára és menetdinamikai képességeire. Az alacsony és karcsú, dinamikusan elnyújtott körvonalak, a hosszú motorházfedél, valamint a hátsókerék-hajtást hangsúlyozó stílusos ívek és kontúrok illenek e sportos modellhez.

A BMW Concept CS 5,1 méter hosszú karosszériáját a folyamatos, dinamikus ívek határozzák meg. Az elöl erőteljesen domborodó BMW-vesék alkotta hűtőrácstól a tekintet az alacsonyan ívelő, lapos motorháztető mentén kalandozhat egészen az autó légterelővel lezárt faráig. Az autó karcsú és alacsony sziluettjét a mindössze 1,36 méteres magasság még inkább kiemeli.

Innovatív fényszórótechnika

A BMW Concept CS dinamikus és keskeny fényszóróiban különösen innovatív technika szolgál az erős és homogén fénykévék előállítására. A LED fényvisszaverő megoldással kialakított források fénye először speciális visszaverő felületre vetül, ahonnan a fénysugár egyenletesen elosztva, pontosan és célzottan irányul az útra. Ez a rendszer homogén megvilágítású felületet eredményez, mégpedig vakításmentesen, mivel közvetlen fény csak a visszaverő felületeket éri. 
További fontos formai elem a tetővonal enyhén szélesedő, lágy átmenete a hátsó sárvédők felé, amely szintén a teljes karosszéria nyújtott arányait hangsúlyozza. Az oldalnézetet több szekcióra osztva a tekintet az A-oszlop tövétől indul, majd enyhén emelkedve az első ajtók tetején át a hátsó oldalablakok pereméig fut. A C-oszlop sajátos vonalvezetése azonban további vizuális különlegességet is tartogat: átmenete a hátsó traktus felé ugyanis hegyesebb szög alatt ível, mint a meredekebben álló szélvédő.

A BMW Concept CS utastere az exkluzív, az illesztések és a felületek átgondolt elrendezése új lehetőségeket teremt a szellőzés és a világítás funkcionális elemeinek elhelyezésére. Az ülésekbe közvetlenül integrált, felemelhető „gallér-elemek" révén a négy teljes értékű sportülés a személyes szórakoztatás és kommunikáció valamennyi igényét kielégíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetven éve halt meg Vincenzo Lancia

Hetven éve, 1937-ben halt meg Vincenzo Lancia olasz autógyáros, a ma is népszerű márka névadója.… Tovább olvasom