Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

15 év fegyház 25 pajszerütésért

Jogerősen 15 év fegyházra ítélte kedden a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, aki 25 ütéssel verte szét egy feszítővassal áldozata fejét. A másodfokon eljáró Ítélőtábla a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést aljas indokból elkövetettnek is minősítette.
A most 45 éves, büntetett előéletű, átlagon felüli fizikumú vádlott Szihalom községben azért verte agyon idős, egyedülálló áldozatát, hogy megszerezze annak értékeit. Tettéért a Heves megyei Bíróság 2007. novemberében 15 év fegyházra ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott viszont fellebbezett.

Az ügy sajátossága, hogy a vádlott először bevallotta tettét, majd azt állította, hogy ártatlan, csupán magára vállalta más bűnét, végül ismét beismerő vallomást tett. Bűnösségét - mint azt az Ítélőtábla ítéletének indoklásakor a bíró hangsúlyozta -, nem csak a beismerésre, hanem arra is alapozták, hogy az áldozat körme alatt a vádlott DNS-ét hordozó nyomokat találtak, és az is, hogy a vádlott szinte páratlanul aprólékos részletességgel írta le a bűncselekmény helyszínét. Mindezek alapján az Ítélőtábla keddi ítéletével jogerőre emelte a 15 éves fegyházbüntetést.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2008. november 18. 20:34
    „Remélem, jól fog viselkedni és egy agresszív, állatnak nem nevezhető amőba 10 év múlva ismét köztünk lesz és pozitív jövőképpel rendelkezvén pár ártatlan embernek még szétveri a fejét.
    Esetleg az ítélethozó rokonáét. Akkor majd elgondolkodik, hogy ennyit ér-e egy élet.

    A rohadt életbe!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konyhakéssel leckéztette - gyilkosság, vagy testi sértés

Újabb igazságügyi szakértői vélemény elemzésére van szükség ahhoz, hogy jogerős döntés születhessen… Tovább olvasom