Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

17 év fegyházat kapott barátja megöléséért

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a férfinak a büntetését, aki tavaly 21 késszúrással végzett az őt otthonába befogadó barátjával.
Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a férfinak a büntetését - 17 év fegyházat -, aki tavaly Kaposváron huszonegy késszúrással végzett az őt otthonába befogadó barátjával.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék döntését, és a ma 35 éves P. Attilát különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt marasztalta el.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott hajléktalan volt, amikor 2011 októberében barátja megengedte, hogy nála lakjon. A két férfi rendszeresen együtt italozott. Tavaly január 16-án jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után szóváltba keveredtek, melynek során a vendéglátó konyhakéssel megfenyegette P. Attilát.

A férfi ettől indulatba jött, kiütötte barátja kezéből a kést, majd felvette, és a sértettet az arcán, a nyakán és a felsőtestén összeszurkálta. Az áldozat néhány percen belül belehalt sérüléseibe.

A vádlott ezután elhagyta a lakást, a kést elrejtette, de hajléktalantársainak elmesélte a történteket. A rendőrség másnap elfogta a késelőt, és megtalálta a gyilkos eszközt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerős ítélet a Mal Zrt. kártérítési felelősségéről

Megszületett az első jogerős ítélet a Mal Zrt. ellen indított kártérítési perekben. Tovább olvasom