Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

500 embert bocsát el Magyarországon a General Electric

A GE Magyarországon összesen körülbelül 15 ezer embert foglalkoztat, az érintett üzletágban 10 ezren dolgoznak. A tervezet létszámcsökkentés után ez a szám 9500-ra módosul.
A General Electric (GE) fényforrás-üzletágából 500 embert bocsátanak el a következő hónapokban - mondta a Független Hírügynökségnek Szántó Balázs, a GE által felkért kommunikációs iroda tanácsadója. Az átszervezés a vállalat 9 magyarországi telephelye közül 8-at érint: a GE budapesti, kisvárdai, nagykanizsai és váci fényforrás-gyárában, hajdúböszörményi és zalaegerszegi alkatrészgyárában, valamint budapesti gépgyárában csökkenti a termelését. Ezen kívül azt tervezik, hogy bezárják a 98 főt foglalkoztató győri gépgyárát.

Az átszervezést 2008. negyedik, illetve 2009. első negyedévében tervezik végrehajtani. Szántó Balázs elmondta: az előírtnál magasabb juttatást kapnak azok a dolgozók, akiket érint a csoportos létszámleépítés és segítenek majd az újra elhelyezkedésben is. Hangsúlyozta azt is: A tervezet más magyarországi GE üzletágat nem érint.

A GE Magyarországon összesen körülbelül 15 ezer embert foglalkoztat, az érintett üzletágban 10 ezren dolgoznak. A tervezet létszámcsökkentés után ez a szám 9500-ra módosul.

Az átszervezésre azért van szükség, mert az utóbbi 5-6 évben drámaian csökkent a kereslet a hagyományos fényforrások iránt - mondta a tanácsadó. Emiatt a GE-nek már korábban is át kellett szerveznie, le kellett építenie munkatársakat az európai, kínai, egyesült államokbeli, latin-amerikai és indiai gyáraiban - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 31. 12:51
    „És mi az új ebben???? Ez még csak a kezdet! Jobb lessz hozzászoknunk. Most már nem csak a szemetes gödrük és a haláltáboruk leszünk Európának ha nem a legnépesebb munkanélküliek órszága is! Hajrá Magyarok csak így tovább!”
  • 1. 4 2008. október 30. 19:49
    „Bla-Bla-Bla..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis vírusirtó szoftverekkel csapják be a felhasználókat

Tekintse meg, milyen kártevők fenyegetik legjobban számítógépét! Tovább olvasom