Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

8 kutya marta halálra az idős férfit

A gyilkos ebek gazdáját két év felfüggesztett fegyházbüntetésre ítélték.
Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett fegyházbüntetésre ítélte hétfőn jogerősen a Debreceni Ítélőtábla azt az embert, akinek kutyái halálra martak egy idős férfit. Az Elek Balázs vezette tanács ezzel helybenhagyta a Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletét - közölte a táblabíróság szóvivője az ítélethirdetés után.

Fórizs Ildikó elmondta: a bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett ingatlana egymás mellett volt Nagyhegyesen. A vádlott hosszabb idő óta 8 nagytestű kutyát tartott a tanyáján vagyonvédelmi okokból. A kutyák nem voltak megkötve, sem elzárva, többször elkóboroltak, amit az arra járók jeleztek Nagyhegyes illetve Hajdúszoboszló jegyzőjénél.

A vádlott 2008-ban és 2010-ben szabálysértésért figyelmeztetést kapott, majd 2010 márciusában ingatlanát 2 méter magas drótkerítéssel körbekerítette, a területre való bejutást kapu biztosította. Előfordult azonban, hogy a kapuszárnyak nyitva maradtak, így a kutyák ismét elkóborolhattak.

2010 novemberében a vádlott délelőtt a tanyán tartózkodott, szalmabálát szállított a közeli szántóföldjéről az ingatlanra. Időközben a sértett is megérkezett a tanyájára. A vádlott kutyái az ingatlanról kijutva annak közelében, a kaputól nem messze megtámadták a sértettet. A férfinak esélye sem volt a 8 nagytestű kutyával szemben a védekezésre.

Miután a vádlott mintegy 10-15-perccel a támadás után visszaérkezett a tanyára, s észlelte a történteket, azonnal hívta a mentőket, akik kórházba vitték a sértettet. Sérülései azonban olyan súlyosak voltak, hogy két nap múlva elhunyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt: érdemi konzultációt a Klik átalakításáról!

A Korszakváltók Pártja azt követeli, hogy a kormányzat kezdjen érdemi párbeszédet a politikai… Tovább olvasom