Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Újra létrehozták az MTV Programtanácsát

Medveczky Balázs, a Magyar Televízió (MTV) ügyvezető alelnöke átszervezte az intézmény műsoros területét és ismét életre hívta az MTV Programtanácsát - írja az MTV Kommunikációs Osztálya az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
A közlemény szerint az öttagú testület feladata, hogy "a válságos és nehéz gazdasági helyzetben is megőrizze a köztelevízió hagyományait, miközben új alapokra helyezett stratégiával folyamatosan megújítja műsorstruktúráját".

A testület elnöke Medveczky Balázs, tagjai pedig: Dobos Menyhért műsorigazgató, Várkonyi Attila műsorigazgató-helyettes, Kósa Somogyi György filmfőszerkesztő és Sági Ágnes marketing-vezető.

Az írás kitér arra is, hogy az ügyvezető alelnök június 7-től belső átszervezéssel biztosítja, hogy a Programtanács végrehajtsa feladatait. Hétfőtől az eddigi közéleti főszerkesztőt, Dobos Menyhértet bízta meg a műsorigazgatói feladatok ellátásával. Az m1 és az m2 csatorna adásrendjének hatékony kialakítását, műsorrendjének racionális felépítését, a főszerkesztőkkel való szoros együttműködést, a teljes szakmai, gyártási és gazdasági felügyelet megvalósulását várja a műsorigazgatótól az alelnök. Várkonyi Attila műsorigazgató-helyettesként segíti az új vezetőt a napi operatív feladatok ellátásában.

A köztévében 2009 januárjától műsorigazgatóként tevékenykedő Kósa Somogyi Györgyöt a Filmfőszerkesztőség irányítására kérte fel az ügyvezető alelnök. A közlemény szerint feladata, hogy a két csatorna teljes műsoridejére úgy alakítsa ki a játék-, gyerek- és dokumentumfilmek, sorozatok sávokba, tematikus blokkokba rendezett kínálatát, hogy optimalizálja a műfajok megfelelő arányát is. A filmterület vezetése mellett a Programtanács tagjaként a műsorstratégia kialakításában továbbra is számít az intézmény Kósa Somogyi Györgyre.

Dobos Menyhért feladatait a Közéleti Főszerkesztőség élén Havasi János veszi át, aki a közéleti, vallási, határon-túli, valamint a kisebbségi szerkesztőségek munkáját irányítja, szem előtt tartva a hitélet eseményeit, a nemzeti, etnikai és más kisebbségi kultúrák értékeit. Havasi eddig a Határon-túli Műsorok Szerkesztőségét vezette.

A Szórakoztató Műsorok Főszerkesztőségének irányítását Várkonyi Attila után Fodor Imre megbízott művelődési főszerkesztő végzi.

A közlemény kitér arra is, hogy az MTV a honlapján 2010. június 7-étől közzé teszi azon közérdekű adatokat, amelyeket számára a jogszabályok előírnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassította az autópálya-építéseket az esős időjárás

Az esőzések hátráltatták ugyan az autópályák építésénél a munkákat, de a kivitelezők nem álltak le,… Tovább olvasom