Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

A cseh szociáldemokratákat is aggasztja a Jobbik követelése

Szegedi Csanád Jobbik-alelnök azt mondta, pártjának elsődleges céljai közt szerepel a trianoni határok és a Beneš-dekrétumok eltörlése.
Kérik a cseh külügyminisztert, figyelmeztesse magyar kollégáját az ilyen nézetek terjedésének veszélyére. A cseh szociáldemokraták erről hétfőn közleményben tájékoztattak.

"A ČSSD elengedhetetlennek tartja hangsúlyozni, hogy ezek a követelések következményeiket tekintve Közép-Európa stabilitását fenyegetik, nemzetiségi feszültségek veszélyét keltik, s megzavarják a jó együttműködés és jószomszédság folyamatát" - olvasható a dokumentumban.

A párt szerint a jobboldali szélsőségesség egyre nagyobb teret hódít Európában, s annak specifikus megnyilvánulásaival a cseh szociáldemokraták közelmúltbeli nagygyűléseiken is találkoztak. (Ezzel arra utalnak, hogy Jiri Paroubek pártvezetőt tojással dobálták meg). Éppen ezért a ČSSD szerint a felelős demokratikus politikai pártoknak erőt kell lelniük ahhoz, hogy szembeforduljanak az ilyen szélsőségesekkel, amíg nem késő - hangsúlyozza állásfoglalásában a legnagyobb cseh ellenzéki párt.

A ČSSD egyébként hétfőn külön közleményben hívta fel a figyelmet arra, milyen veszélt jelentenek a cseh szélsőségesek.

Olvasóink írták

 • 13. .suhym. 2009. június 16. 07:46
  „"Szegedi Csanád Jobbik-alelnök azt mondta, pártjának elsődleges céljai közt szerepel a trianoni határok és a Beneš-dekrétumok eltörlése."

  Utóbbival részemről nagyon is egyetértek, bár voltak már törekvések ez ügyben, de valami miatt északi szomszédaink nagyon ragaszkodnak hozzá.(((((”
 • 12. smalltown 2009. június 15. 19:44
  „csak sokaig akarjuk a hatareltorleseket, biztos joban leszunk az osszes szomszeddal.....jo uton van az orszag, hogy egesz europa szalonkepes reteget magara haragitsa. Szittyak, nem mehetnetek vissza a sziriusz bolygotokra? Ott aztan nincsenek hatarok, hatartalan lehet a baromsag, nincsenek "cigok, meg zsidok, meg fekak"... Nem volt ott jo nektek???? Innen nem annyira hianyoztok!”
 • 11. Logaritmus 2009. június 15. 19:24
  „Már megint egy lehetetlen hülyeség: tegnap a Betyársereg, ma meg Trianonozás volt a fő mondanivalójuk. Holnap jön a magyar Hold komp ötlete, vagy az 5 éves Mars misszió bejelentése? Hajrá! A baj ugyanaz, mint minden ilyen jobbikos ötlettel: ők sem veszik komolyan, semmit nem tesznek a megvalósításért, a felelőtlen odamondogatással viszont mérhető kárt okoznak az érintett magyaroknak. A Magyar Gárda jó volt arra hogy a cigányokat felbőszítse és legyen elég fullajtár akik a plakátokat felnyalják a kerítésekre, de a közbiztonságot nem tette jobbá. Szegedi Csabád felhergeli a külföldieket viszont a határok maradnak a helyükön.

  Ezek szándékosan ilyen kártékonyak vagy csak jóhiszeműen hülyék?”
 • 10. xene@freemail.hu 2009. június 15. 19:19
  „Egyébként összeszámolták először is, hogy hány országgal kellene "leszámolni", mert szerintem nem...a végén még Kis-Magyarországot is fel fogják szeletelni, ha nekünk ugranak...mert ne legyen kétségünk, ha valakit megtámadunk, sorra borulnak majd a dominók, s azt vesszük majd észre, hogy minden oldalról elárasztanak minket...maximum autonómia érhető el, de békés eszközökkel és a határon túliak véleményét kikérve...ne a pesti politikusok keverjék a sz-art!”
 • 9. xene@freemail.hu 2009. június 15. 19:14
  „Khmmm...határok már nincsenek, mivel a Schengeni-övezet tagjai vagyunk. A külső határok most már Ukrajna, Románia, Fehéroroszország, Szerbia és Oroszország, valamint Horvátország felé vannak. Gondolom Szegedi Csanád ezzel arra célzott, hogy segíteni akar szomszédaink minél gyorsabbi Schengeni-övezethez való csatakozásához.”
 • 8. rekontra 2009. június 15. 18:55
  „Akkor csodálkoznék legjobban, ha valami pozitív kicsengésű cikket is olvasnék vagy látnék a médiákban a Jobbikról”
 • 7. Lúdasmatyi 2009. június 15. 18:52
  „6.Ügyes vagy leülhetsz.”
 • 6. flexsnake 2009. június 15. 18:49
  „4. identitástudatod :D Leköptem a monitort :D
  Tévedsz, én oroszországban születtem japán és egyiptomi bevándorlók gyermekeként és grönlandon élek a fókáimmal. Én még csak nem is magyarkodhatok. :D

  5. nekem 10 Szamantha ismerősöm :D Én nyertem.

  Szánalmas egy bagázs.
  -NYem vagyunk nyácik!Isten bizony hogy nem! Meg szeretjük a romákat és a zsidókat is csak hát ugye a gárdabűnözés. Parlagfüvet már azért nem szedünk mert nincs kampány. Ekkora öngólokat meg azért rúgunk mert hát most már meg szeretnénk mutatni a bagós fogunk sárgáját....”
 • 5. Lúdasmatyi 2009. június 15. 18:24
  „Nekem 8 Csanád ismerősöm van!”
 • 4. trainman 2009. június 15. 18:14
  „flexsnake! :) Örülök, hogy megvetsz! Én csak sajnállak, mert nincs identitástudatod. Biztos nehéz gyerekkorod volt! Mondjuk, ez nem magyarázat, nekem is az volt, de feltudtam ébredni. Nem magyarkodok, hanem magyar vagyok, ez a hazám. Ahogy a tied is.”
 • 3. flexsnake 2009. június 15. 18:08
  „2. én megvetlek :) nincs miért sajnálnod, nem kértem segíjt :D Majd ha átkereszteltetem magam Szittya Elődnek mert ugye az ősmagyar név, majd akkor sajnálj.”
 • 2. trainman 2009. június 15. 18:02
  „flexsnake! Sajnállak!”
 • 1. flexsnake 2009. június 15. 17:55
  „Trianoni határok eltörlése? :D inkább annak örüljön ha őt nem törlik el. Milyen név ez a szegedicsanád? mert hogy ilyen névvel nem születik ember az is biztos? Rajkó Gáspárral meg Kolompár Szamantával viszont igen :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: a kormány nem támogatja a vízvagyon privatizálását

Magyarországnak nem érdeke a vízvagyon privatizálása, így a kormány nem is támogat semmiféle… Tovább olvasom