Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

A felsőoktatási törvény módosítását kezdeményezi a Fidesz

A szabályozási összhang megteremtésével és jogtechnikai pontosításokkal indokolja a nemzeti felsőoktatási törvény módosítását a fideszes Vinnai Győző.
A kormánypárti politikusnak az Országgyűlés honlapján pénteken megjelent indítványa a hallgatói munkaszerződés alapján munkát végző hallgatóval kapcsolatosan teremtené meg azt a lehetőséget, hogy az általános munkajogi szabályoknál a felsőoktatási szaktörvény, illetve annak végrehajtási rendelete a hallgatók számára kedvezőbb szabályokat állapíthasson meg.

Megteremtené továbbá a hallgatói szerződés alapján fennálló köztartozás kezelésének, behajtásának törvényi feltételét.

A javaslat utal arra, hogy az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény szerint személyes adat az érintett hozzájárulása, vagy törvény felhatalmazása alapján kezelhető. A képviselő ezt kiegészítené a szükséges adatkezelési felhatalmazás megteremtése érdekében.

A javasolt módosítás alapján felsőoktatási szakképzésre való felvétel kivételt nem tűrő feltétele az érettségi vizsga sikeres teljesítése lenne.

A módosítás lehetővé tenné a felsőoktatási intézmény tehetséggondozási tevékenységének rugalmasabb megszervezését, és az általános kötelezettség mellett biztosítja a szervezeti formák közötti választás lehetőségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolt a villamos Budapesten

A baleset az Üllői úton történt. A helyszínről egy 39 éves férfit súlyos sérülésekkel szállítottak… Tovább olvasom