Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A Fidesz és a KDNP is leadta ajánlószelvényeit

Másfélmillió ajánlószelvényt gyűjtött össze az európai parlamenti választásokra a Fidesz-KDNP, ebből 32 ezer 500-at csütörtökön is le is adtak az Országos Választási Bizottságnak. Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója szerint a rekordmennyiségű ajánlószelvény üzenete az, hogy az ország változást akar.
Leadta a Fidesz-KDNP az európai parlamenti választásokra gyűjtött ajánlószelvényeket csütörtökön délelőtt az Országos Választási Bizottságnak (OVB) - jelentette be kora délután Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója. Az elmúlt időszakban másfélmillió ajánlószelvényt gyűjtöttek össze, ebből 32 ezer 500-at adtak le Rytkó Emíliának, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetőjének. Nyitrai Zsolt leszögezte: a le nem adott szelvényeket a jogszabályok szerint megsemmisítik.

A politikus által rekordmennyiségűnek nevezett ajánlószelvény szerinte egy üzenet is egyben: az ország nem támogatja a kormányt és a megszorításokat, az ország kimondta, hogy elég.

Nyitrai Zsolt tudomása szerint az OVI a napokban vizsgálja át a leadott papírokat, és várhatóan vasárnap döntenek.

Az európai parlamenti választásokon induló pártoknak egyébként péntek délután 4 óráig kell leadni az induláshoz szükséges okmányokat és a minimum 20 ezer ajánlószelvényt, az európai parlamenti választás pedig június 7-én, vasárnap lesz Magyarországon.

Olvasóink írták

  • 1. aranka2 2009. május 08. 14:42
    „Másfél milliót? Röhej. Én magam kétszázezret. Ja, hogy senki sem látta?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az áramszámlán bukott le a drogtermesztő

A garázssor megbízottjának tűnt fel a magas számla és ennek okát keresve bukkant az ültetvényre.
Tovább olvasom