Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

A Fidesz kampányban szó sem esik az EU-ról?

Az Országos Választási Bizottságnak (OVB) meg kellene vizsgálnia, hogy törvényellenes-e a Fidesz európai parlamenti (EP) választási kampánya, amelyben szó sem esik az EU-ról - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az MSZP frakcióvezetője.
Mesterházy Attila szerint az ellenzéki pártnak külföldön is a magyar nemzeti érdekeket kellene képviselnie, nem pedig lejáratnia az országot. A Fidesz közleménye szerint az MSZP "szánalmas vergődéséről" van szó.

Magyarország érdekeit az EU és a NATO keretein belül lehet a leghatékonyabban képviselni, az MSZP pedig mindig kiállt ezen értékek és nemzeti érdekek mellett itthon és külföldön egyaránt - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila. Az MSZP frakcióvezetője szerint azonban a Fidesz politikusai számtalanszor tettek olyan kijelentéseket, amelyek megkérdőjelezik az ellenzéki párt európai elkötelezettségét.

Mesterházy Attila szerint a mostani Fidesz kampány nem az Európai Unióról szól, hiszen erről sem a plakátokon, sem a kampányszlogenekben nem esik szó. Az MSZP frakcióvezetője emlékeztetett rá, hogy az OVB egy Jobbikos szórólapot törvényellenesnek minősített, amiért annak semmi köze sem volt az EP kampányhoz. A kormánypárti politikus szerint ezért az OVB-nek azt is vizsgálnia kellene, hogy a Fidesz kampánynak van-e köze EU-s kérdésekhez, és az EP választáshoz, és így lehet-e az egész kampányt törvényellenesnek minősíteni.

A Fidesz helyettes szóvivőjének közleménye szerint "egy reményvesztett, maroknyivá zsugorodott párt frakcióvezetőjének kétségbeesett, szánalmas vergődéséről van szó".

Olvasóink írták

 • 4. joy 2009. május 28. 10:34
  „Le van tojtoj az egész, el nem megyek savazni.
  Akik kikerülnek, vagy rendesen képviselik az országot, és dől a lé -mint eddig-, vagy lejáratják, és itt rothadunk a Kárpátlavórban -mint eddig.
  Akkor meg mi a @nak izgassam magam.”
 • 3. maradando 2009. május 28. 00:02
  „Magyarországon 2 millió "szabad madár" van.Ha 200000+1nem szavaz rá:? =Akkor repülnek=!
  Ez nem politika hanem matematika.”
 • 2. cselac 2009. május 27. 23:19
  „Mi a bánat a SzaDESz filmjében az a 2.000.000 ember??? Valkai tudja a választ?”
 • 1. Sziszifusz 2009. május 27. 20:53
  „A pártok jól tennék, és tették volna, ha az eddigi EU-ban elért eredményeikkel kampányolnának! Egészen más lenne a "leányzó" fekvése! Sajnos ezzel nem sok dicsekednivaló van! A nemzetellenes politikusi megnyilatkozásokból pedig végképp!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerős a Herz elleni felszámolási kérelem

Szerdán jogerőre emelkedett a Herz Szalámigyár Zrt. elleni felszámolási kérelem, aminek… Tovább olvasom