Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

A Fidesz mielőbbi új választásokat vár a kormányfőtől

Mielőbbi új választásokat vár a kormányfőtől és a kormánypárttól a Fidesz - mondta Szijjártó Péter a miniszterelnök frakcióvezetőkhöz intézett nyílt levelére válaszul szombaton.
Bajnai Gordon együttműködést ajánlott a parlamenti pártoknak a levélben, és arra kérte a pártvezetőket, hogy felelős hozzáállásukkal segítsék az ország megerősítését, a versenyképesség javítását és a tartós növekedés megalapozását szolgáló intézkedéseket. A Fidesz elnöki stábjának vezetője a kormányfő levelére reagálva úgy fogalmazott: Bajnai Gordont és az MSZP-kormányt senki nem hatalmazta fel arra, hogy megkeserítsék az emberek életét a brutális megszorító intézkedésekkel, amelyek ráadásul teljesen értelmetlenek.

A legjobb, amit Bajnai Gordon és az MSZP tehet, ha visszaadja az embereknek a jövőről szóló döntés lehetőségét, hiszen minél előbb kerül sor az új választásra, annál előbb lehet megkezdeni Magyarország megújítását - jelentette ki a fideszes politikus.


Olvasóink írták

 • 7. unknown 2009. július 26. 19:48
  „Garai Sz. László és az én alant leírt véleményem a mostani Bajnai féle közös költségvetés készítés felkérésre adott rövid és a cikkben idézett terjedelemnél nem több sajtónak adott Szíjjártói reakcióra vonatkozik. Persze, hogy korábban, máskor már elhangzottak az indoklás elemei, de ezekre itt nem vonatkozik az emlékezet. Mivel nem alkotmányos előírás a belátás önkéntes megvalósítása, így kénytelenek vagyunk elviselni a kifosztásunkat okozó - önmaguk számára nyereséges, de a társadalmat tönkretevő vezetők létezését.”
 • 6. achilleus 2009. július 26. 16:16
  „3. hozzászólás unknown 2009.07.26. 09:56
  Az idézett szöveg szinte minden elemében elhangzott Fideszes szájakból. Főként akkor, amikor kiborult az öszödi bili, és a fideszesek erőteljesebb fellépést szorgalmaztak. Mivel az a Fidesz állandóan az alkotmányosságra hivatkozva utasította el erősebb lépések megtételét, jócskán hozzájárult a fideszt tutyimutyinak minősítő szimpatizánsoknak a Jobbikba való orientálásához, nyilván ez egy igen demokratikus fejlemény. Az egész gondolatmenet egyébként ott bicsaklik meg, hogy feltételezi, hogy az előrehozott választások kiírása valamiféle antidemokratikus cselekedet, egyfajta titkos paktum (!!) lenne. Ezt sem az alkotmány, sem semmilyen törvény nem tiltja. Csak józan belátás kérdése, sajnos ezzel az MSZP híjával van.”
 • 5. sörpocak 2009. július 26. 15:16
  „Azért érdekes, hogy a fidesz, most az emberekre apellál, de amikor ellenszavazat nélkül megszavazták a saját fizujuk emelését, a költségtérítésről szóló törvényt, csakhogy az emberek akaratát meghiúsítsák a saját zsebük üresedése miatt, akkor hol volt ez az emberek akarata a szent szöveg? Menjenek és húzzanak el ők is indiába a többi szemét, szarházi pártpolitikussal együtt. Vannak háromszáz valahányan.Mind húzzon keltre és ott ficánkoljanak, vagy takarodjanak dolgozni. De a magyar ember is hülye, mert ilyen barmokat választ magának!”
 • 4. klj_54 2009. július 26. 14:56
  „A legjobb az lenne, ha az összes ismert politikus eljönne mellém dolgozni!
  (Van munka Hollandban, olajszigeten :-)
  Tisztességes, de még "szűz" politikusokkal kellene megtölteni a parlamentet, de nem 386-al.
  Már nem nagy Magyarország vagyunk!”
 • 3. unknown 2009. július 26. 09:56
  „Egyetértek ezen híranyaghoz kapcsolódó, a Vasárnapi Délmagyarországban Garai Sz. László jegyzetében olvasható megállapítással, amivel arra a jelenségre reagált, miként nem tud választékos kommunikációs módon reagálni a Fidesz vezérszóvívője, Szíjjártó Péter Bajnai Gordon miniszterelnök kezdeményezésére. Hál´ Isten, a Fidesznél már leszoktak arról a sztereotip - leendő szimpatizánsokat is elriasztó - szóvívői megnyilatkozástól, ami sommásan abból állt, hogy "a kormány hazudik". Most az az új sztereotípia, hogy "A legjobb, amit Bajnai Gordon és az MSZP tehet, ha visszaadja az embereknek a jövőről szóló döntés lehetőségét" Ha teszem azt a megjelenésében és választékos fogalmazásával bennem szimpátiát gerjesztő Budai Bernadett lenne a Fidesz szóvívője, ő bizonyosan valahogy így mondaná el a Fidesz Bajnai miniszterelnök meghívóját visszautasító véleményét.

  "Nézzék, kérem, alkotmányos keretek között létező, a rendszerváltozáskor választott parlamenti demokratizmus rendjében az aktuális kormány jogköre keretei, mint a társadalom, benne a gazdaság szereplői, az állam intézményei, az egyes családok, az állampolgárok életére kiható törvénykezés iránya, aránya tartalmát mindenkor a parlamenti választáson győztes párt határozza meg a saját maga által jelölt miniszterelnök, s annak kormánya számára. Jelenleg tehát az MSZP van abban a kiváltságos helyzetben, hogy diktálja a feltételeket. Az Alkotmány szellemét megcsúfoló dolog azt várni tőlünk, az ellenzékben lévő Fidesztől, hogy választóik felhatalmazása nélkül zárt megbeszélések során osszuk meg miniszterelnök úrral valamennyi, leendő választóink, aktív szimpatizánsaink - sorsuk alakulását, változását más, a jelenlegitől eltérő gyakorlati és érzelmi kötődésű közösségben elképzelő - igényeit. Tegyünk úgy, mintha az MSZP, benne a rendszerváltozás előtti MSZMP akkori legfelsőbb szervei állományából még ma is aktív, diktatórikus személyiségeknek semmi köze nem lenne ehhez a kormányhoz. Noha pontosan tudják, hogy mit gondolunk, ez könyvben is megjelent, több fórumon, a parlamenti viták során is elmondtunk, voltak és vannak törvénykezés kezdeményezéseink, de ezeket éppoly átgondolás nélkül utasítják el, negligálják, mint ahogyan most bennünket vádolnak ugyanezzel a stílussal a kormányfő kezdeményezésére. Következésképpen a kormányfő tegye a dolgát, saját támogatói körében készítse el az ország jövő évi költségvetés tervezetét, annak elfogadását bízza a parlamenti szavazásra. Ha átmegy, átmegy. Ha nem, nem. A 2010 tavaszi parlamenti választásokon majd a szavazók eldöntik, jó irányba megyünk-e, vagy sem."

  Valahogy így gondolom. Tudom, hogy munkás, macerás dolog megfogalmazni egy ilyen gondolatsort, ám bizony erre időt kell (kellene) szakítania a Fidesz fő-fő szóvívőjének pláne abban a helyzetben, amiben ma már van. Ő most már valami kabinetfőnök, vagy főtitkár Orbán Viktor mellett.”
 • 2. tuskóhopkins 2009. július 25. 22:13
  „Az "EMBEREK" nevében ne beszéljen az a Fidesz, amelyik cinkosan összejátszott a maszoppal is, csak, hogy a költségelszámolásról szóló népszavazást kikerülje. Valamint, egyetértve az összes hiteltelen parlamenti bagázzsal, egyúttal megdobta a saját fizetését is.
  Ilyenkor nem fontos az "emberek" véleménye, legkevésbé sem tisztelt narancsos kolegák?”
 • 1. unknown 2009. július 25. 19:05
  „Nem a kormányfőtől és a kormánypárttól vár új választást a Fidesz, mint fenn kiemelten írva van: "Mielőbbi új választásokat vár a kormányfőtől és a kormánypárttól a Fidesz" A cikk végén már korrektebb a fogalmazás: "A legjobb, amit Bajnai Gordon és az MSZP tehet, ha visszaadja az embereknek a jövőről szóló döntés lehetőségét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aquaworld-baleset: műszaki szakértőt rendelt ki a rendőrség

Műszaki szakértőt rendelt ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Aquaworld élményfürdőben történt… Tovább olvasom