Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

A Fidesz nemet mond a Jobbik gettóira

A Jobbik által felvetett problémákra nem lehet megoldás a "közrendvédelmi telepek" létrehozása - közölte a Fidesz frakció szerdán az MTI-vel.
A közlemény szerint a Fidesz parlamenti frakciója felszólítja a Jobbikot, hogy "hajmeresztő ötletének kidolgozása előtt alaposan tanulmányozza a Magyar Köztársaság Alkotmányát".

"Nem gettókra, hanem szigorú törvényekre és erős rendőrségre van szükség" - írták, hozzátéve: ennek megteremtése érdekében a kormány már eddig is számos intézkedést megtett és a jövőben is gyökeres változásokat tervez.

A frakció arra reagált így, hogy Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: "közrendvédelmi telepekre" zárná a bűnözőket, ezzel oldanák meg rövid távon a párt által "cigánykérdésnek" nevezett

A frakció az MSZP korábbi közleményére is reagált, amely szerint a Fidesz számára nem riasztók a második világháború rémségeit idéző jobbikos elképzelések, mivel a párt a Jobbik álláspontjától - az MSZP korábbi kéréseivel ellentétben - nem határolódott el. Mint a Fidesz frakció írja: "ahogy a Jobbikot képtelen ötletének azonnali elvetésére, úgy az MSZP-t pedig arra kérjük, hogy semmitmondó közlemények írása helyett inkább azon gondolkodjanak el, hogy milyen hibákat vétettek az elmúlt nyolc évben, amely a közbiztonság teljes lezüllését és a szélsőségek megerősödését eredményezte" - áll a közleményben.

Szegedi Csanád budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: "közrendvédelmi telepekre" zárná a "közrendet veszélyeztető egyéneket", továbbá helyi, települési csendőrségeket és önfenntartó börtönöket hozna létre. Elmondása szerint a Jobbik elsőként Miskolcon szeretne létrehozni egy "minta közrendvédelmi telepet".

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. cartagonova 2010. szeptember 03. 00:29
  „37.Az olaszoknál működik, itt nálunk még nagyobb szükség lenne a Jobbik elképzelésének megvalósulására, de Fidesz éra alatt sem lesz ebből semmi, mert Likud testvér Viktorék félszemmel mindig Tel Avivra és Washingtonra sanditanak.Rend itt akkor lesz csak, ha a Jobbik alakít kormányt!”
 • 37. csakhogy 2010. szeptember 02. 20:40
  „AZÉ KI KÉNE EZTET PRÓBÁLNI.................... hátha működik. Talán, szerintem, csak úgy Na?!!”
 • 36. apátfalvifaszagyerek 2010. szeptember 02. 15:11
  „Meg”
 • 35. CID 2010. szeptember 02. 13:51
  „22. hozzászólás apátfalvifaszagyerek 2010.09.02. 01:16

  21.

  Miről beszélsz? :D

  Most a holokauszt "jogosságán" derülő CID-ről beszéltem....

  Nem derülök rajta, de előtte és azóta is történtek hasonlók ( esetleg nem annyira intenzíven ), csak esetleg az adott népcsoportoknak, vallási csoportoknak, nem annyira jók a marketingeseik. :)

  Egyébként meg leszarom volt e, vagy sem, jogos volt e vagy sem. Én spec.nem vagyok benne érintett ( sem rácson belül, sem rácson kívül. Ami viszont tény, NAGYON-NAGYON unom már az emlegetését, meg a holokausztra, deportálásra hivatkozván, a kártérítési igényeket, és ami a legfontosabb kúrvára régen történt.

  Okos értelmes emberként, ugye megengeded, hogy ez legyen a véleményem ? :)”
 • 34. olmosnyomdasz 2010. szeptember 02. 10:21
  „Mától, minden olyan szerzetet, akinak az agya ellenkező irányba forog, vagy áll, vagy nincs neki, Periklesnek fogok nevezni!”
 • 33. Perikles 2010. szeptember 02. 10:07
  „32.
  A holokauszt "jogos" volt, mert demokratikusan megválasztott hivatalos vezető(A.Hitler, NSDAP) hozta az intézkedéseket(vagy akár, a "lelkes" alattvalói hajtották végre önkényesen). Az hogy "helyes" volt e , inkább azt a kifejezést használd. Mert a jognak gyakran semmi köze az igazsághoz, vagy morális tartalomhoz.”
 • 32. apátfalvifaszagyerek 2010. szeptember 02. 09:24
  „28. Mélyen tisztelt Nostradamus, ha nem jött volna át a hsz-em "üzenete", akkor most mondom: nem a holokauszttagadókkal van bajom. Pedig olyan érthetően írtam... :p

  A holokausztot jogosnak beállító neonácikkal van a gond.”
 • 31. achilleus 2010. szeptember 02. 09:15
  „Hogy lesz a "telep"-ből "gettó"??? Állampuszta micsoda? Tudtommal most is létezik. Ráadásul nem olyan régen olvastam, miszerint kötelező lenne dolgoznia a szabálysértésekért leültetetteknek, ha orvosilag alkalmasak, most hozta Pintér a rendeletet. Vagy Pintér sem olvasta az alkotmányt? Tényleg nem kell ez az - mszp-re hajazó - szemforgató duma.”
 • 30. szilléri 2010. szeptember 02. 08:05
  „Nem értem ! A palesztinok is kordonok mögött élnek még sem zavarja a Fidesz és az MSZP-t.
  Na igen! Nem cigányokról szól a javaslat hanem bűnözőkről !”
 • 29. Birodalmi 2010. szeptember 02. 08:03
  „Az a hajmeresztő aki nem akarja, h. a bűnözőket bezárják és ott dolgozniuk kelljen! végre egy normális ötlet, amit a magyar lakosság sztem 95% ban támogat.”
 • 28. Nostradamus 2010. szeptember 02. 06:48
  „"közrendvédelmi telepekre" zárná a bűnözőket," - A BŰNÖZŐKET: Tudtok olvasni? Ki beszélt csak cigányokról? Hajmeresztő pedig a bűnözés mértéke, kedves Fidesz, és nem ez az ötlet. Ja, a Rózsadombról lehet, másképp látszik...A törvényekbe bele lehet sz@rni, lásd gyilkos Rajmundka meg a többi...Szabadlábon vannak.
  Gárdistafóbiások meg Apátfalvi! Ki tudja miért, én ilyen furcsa szerzet vagyok, de szívesebben találkozom az utcán este egy Holokauszttagadóval, mint egy szablyás gyilkossal.”
 • 27. maros50 2010. szeptember 02. 06:28
  „flex!
  Igy igaz!Azzal a kiegészítéssel,hogy elítélnek nem romát, meg gárdistát, meg a jobbikos ingatlanüzért, meg a horogkeresztes gyilkost is.”
 • 26. flexsnake 2010. szeptember 02. 06:24
  „az is érdekes lenne , hogy a büntetőtelep egyik felén romák másikon gárdisták meg jobbikosok élnének :D
  Inkább arról kellene cikkezni hogy a 20ezer ft alatti lopásokra börtön szabható ki már és már el is ítéltek egy romát :D alakul ez, ha lassan is.”
 • 25. flexsnake 2010. szeptember 02. 06:01
  „amerikában a szomszédok írásbeli engedélye kell ahhoz hogy egy börtönből szabaduló visszaköltözhesen. A telepek létrehozása csak koncentrálja a problémát. Vissza kell állítani a halálbüntetést és azt alkalmazni a legkisebb szabálysértésekre is. Akkor rend lesz.”
 • 24. tzrtz 2010. szeptember 02. 02:24
  „Dehát az új alkotmány épp készülőben van, a szükséges törvénymódosítást meg majd úgyis később nyújtják be Jobbikék. Ezért ez a nyilatkozat kicsit hülyére sikeredett Fidesz részről...Értem én, hogy az agybajos polkorrektség nagy úr, meg a kétharmadot is az hozta, meg a pénz- és nagytőke is azért állt melléjük Simicskástól meg Csányistól meg Demjánostól, de azért a közbiztonság szerintem még nem ördögtől való ennek elllenére sem.”
 • 23. apátfalvifaszagyerek 2010. szeptember 02. 01:17
  „Remélem, hogy ezekkel a dolgokkal nem arra próbáltál burkoltan utalni, hogy nekünk is deportáltatni kell az ilyen-olyan népcsoportokat, mert ha nem, gond lesz belőle... (pl. zsidók)

  Merem remélni, h ennél több eszed van...”
 • 22. apátfalvifaszagyerek 2010. szeptember 02. 01:16
  „21.

  Miről beszélsz? :D

  Most a holokauszt "jogosságán" derülő CID-ről beszéltem....

  :O”
 • 21. jozko 2010. szeptember 01. 23:04
  „Álszenteskedni azért mégsem kellene!

  Tanult, kultúrált emberek is:
  Kitakarítják,kimerik, kiszippantják időnként a WC-t,
  Férfiak is, nők is elvégzik a szükséges altesti hygiéniát,
  Kitisztítják az elgennyesedő pattanást.
  Tisztába teszik a csecsemőiket és kidobják a szaros pelenkát,
  Kitakarítják a maguk vagy szeretteik betegsége alatt keletkezett váladéknyomokat....
  Ezek-ha úgy tetszik- gusztustalan, tisztátalan dolgok, nem is szoktuk felemlegetni, ha nem muszáj!
  Elkrülhetetlenül meg kell viszont csinálnunk, ha meg akarjuk őrizni az egészségünket, jól akarjuk érezni magunkat a környezetünkben!
  Nem derülünk rajta-de nem odázhatjuk el!
  A kivitelezés módjában lehetne egyeztetni-de nem sokáig.
  Most még csak nyakig ülünk a lekvárban-de ha ölbe tett kézzel várunk-összecsap a fejünk fölött!”
 • 20. Dodo 2010. szeptember 01. 22:58
  „Az öneltartó börtönökkel egyet értek. Ne a mi adó forintjainkból éljenek majdnem hogy luxus (TV, rádió, cigi, stb...) körülmények közt a minket megkárosító személyek. Vagy önellátó gazdálkodás, vagy kötelező közhasznú munka( napi 8 óra, az ellenérték pedig az intézményé és az államé, nekik egy fillér se). Nem a konditerem meg a TV-zés és ingyen kaja egész nap!”
 • 19. apátfalvifaszagyerek 2010. szeptember 01. 22:15
  „Mindazonáltal, kedves CID, az ilyeneken nem derül a tanult, kulturált ember. Nemde?”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19 éves férfit gázolt el a vonat - azonnal meghalt

A helyszínen meghalt az a 19 éves férfi, akit egy vonat gázolt el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei… Tovább olvasom