Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

A Fidesz szerint gyenge kormány jön

A Fidesz szerint illegitim, gyenge és átmeneti kormány jönne csak létre a következő hetekben, pedig az országnak most erős kormányra van szüksége - mondta csütörtökön újságíróknak a párt országgyűlési képviselője.
Balsai István most is az előrehozott választások mellett érvelt, amelyet szerinte nemcsak pártja szorgalmaz már, hanem az emberek és az elemzők többsége is.

A politikus úgy fogalmazott, hogy Magyarország nap mint nap kapja a pofonokat, a spekulánsok prédájává válhat, az egész pénzügyi rendszert és a forintot is veszélyezteti ez a helyzet. Demokráciában példátlan, hogy az emberek helyett leszerepelt politikusok zárt ajtók mögötti mutyija döntsön az ország sorsáról - tette hozzá.

Balsai István bírálta Bajnai Gordon kormányfő-jelöltet, mert úgy látja: mivel csaknem egy éve ő a gazdasági miniszter, az egyik fő felelős azért, hogy az ország idáig jutott. Szerinte Bajnai Gordon bukott miniszter, nehezen várható el tőle, hogy az országot kormányfőként irányítsa. Bajnai Gordont soha, senki semmire nem választotta meg - utalt Balsai István arra, hogy a kormányfő-jelölt mostani pozícióját sem közvetlenül választások útján nyerte el, parlamenti mandátuma nincs és nem párttag.

A fideszes képviselő szerint most két párt paktuma látszik körvonalazódni, és ez tovább fogja mélyíteni a válságot.

Balsai István azt is mondta, hogy pártja nem támogatja a 13. havi juttatások, a családi pótlék, a gyes és a gyed megkurtítását, ahogy az a kiszivárgott tervekben szerepel. Arra a kérdésre, hogy adócsökkentést megszavaznának-e, úgy válaszolt: a bukott kormány örökébe lépő illegitim kormány javaslatairól nem kívánnak tárgyalni.

Olvasóink írták

 • 15. Luckatosh 2009. április 05. 09:30
  „Akkor lepodtem volna meg ha Orbiek nem ezt monnyak”
 • 14. Hm 2009. április 03. 09:04
  „Szerintem az összes pártot felejtsük el!!!! Csinálni kellene egy olyan pártot, ahol szakemberek dolgoznak szigorú feltételek kellenek a bekerüléshez és nincs lebetonozva a helyük. Ja és teljes (rokoni is) vagyonával felel az okozott kárért persze akár az életével is!!!!! Kétszer is megondolnák a politikusok, hogy érdemes-e lopni!!!!!!!!!!!!!4”
 • 13. Power 2009. április 03. 08:31
  „Akkor jön, ha hagyják jönni! Egyébként a "víz az úr"!”
 • 12. PankaSopron 2009. április 03. 06:15
  „"a bukott kormány örökébe lépő illegitim kormány javaslatairól nem kívánnak tárgyalni."
  Nahát! Micsoda építő hozzászólás. Ezzel most sokkal előbbre vagyunk.”
 • 11. floridaimagyar 2009. április 03. 05:31
  „Nem kell se kristalygomb se tarokkartya se FIDESZ-es tagsagi nekem ahhoz hogy megallapitsam: a politikai szarnak meg nem lesz vege.”
 • 10. hazám 2009. április 02. 21:20
  „A Fidesz sem csinál semmit. Őt is külföldről irányítják, valljon már színt!”
 • 9. flexsnake 2009. április 02. 21:09
  „4. elfelejted hogy a szavazás már megtörtént akkor újra megszavaztad az mszpt :)
  Szóval őket te juttattad hatalomra kétszer is, most meg nem tetszik? Bírd ki, jövőre majd nem mész el szavazni. Remélhetőleg addigra már nem kell azt se.”
 • 8. flexsnake 2009. április 02. 21:08
  „Majd újraszámolják :D”
 • 7. garbon 2009. április 02. 19:01
  „Horror politika Magyarországon.”
 • 6. Kami45 2009. április 02. 17:14
  „Mi van komcsik, kenitek a szart????”
 • 5. surjana 2009. április 02. 16:40
  „Nem ártana már ezt a FIDESZ-t egy kicsit fiatalítani! Már húsz éve a párt élén vannak. Öregek már. A másik baj talán az, hogy konkrét programot nem tudnak felmutatni, csak kritizálnak. Szerintem, ha valamelyik pártnak jó, vagy jobb "megoldása" van a bajokra (sajnos ez sem jó), a nemzet érdekében kötelessége voplna azt előterjeszteni, nem pedig azzal takarózni, hogy majd megmutatjuk, ha megnyerjük a választásokat! Sajnos mindegyik párt megmutatta, mire képes. Egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. Mindegyik kiárusította az országot, elherdálták azt a keveset is, ami volt. Saját vagyonukat gyarapították. Ja mégsem, mert szegényeknek semmijük sincs! Szívesen befogadom őket, ha majd éheznek! Egy tányér leves nekik is fog jutni!”
 • 4. Power 2009. április 02. 14:58
  „Gyökeres változás nélkül minden marad a régiben! Gyökeres változtatásokra pedig csak egy legitim, a választók többségi akaratával megválasztott, erős kormány képes.
  Amíg üzleti, haveri, stb. alapon szerveződik a magyar kormány, ne csodálkozzatok, hogy a keresztapák fognak uralkodni felettünk.”
 • 3. comet 2009. április 02. 14:48
  „a fidesz ne a száját tépje hanem csináljon is valamit az előre hozott választásokért és a demokrácia helyreállításáért mert már régóta nagyon átvágás dolognak néz ki amit művelnek.
  Orbánt meg cseréljék le olyanra aki nem csak dumálásra képes. Fletó művét szépen végigasszisztálta.”
 • 2. waterbear 2009. április 02. 14:43
  „Ha ez nem a Fidesz, hanem valamelyik független szakértő szájából hangzik el, még erősen mondanivalója is lehetne, de hát narancsosék is csak ilyen hitelesek, mint a szegfűsök:-)))”
 • 1. IVY 2009. április 02. 14:36
  „Na, hagyjuk már a FITYISZT!!!!
  Képmutató banda, a "szárnyaló galambokkal" együtt!!!!!!!!!!!!!!!
  (ja, nem vagyok komcsi!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ nem támogatja a készülő médiatörvényt

Az SZDSZ nem tudja támogatni a médiatörvény tervezetét, mert az szerintük még jobban átpolitizálná a… Tovább olvasom