Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

A határidő előtt két nappal még mindig habzik a Rába

A határidő előtt két nappal még mindig habzik a Rába. Vagyis osztrák oldalról tovább szennyezik a vizet, pedig a magyar környezetvédelmi miniszter május elsejéig adott ultimátumot.
A határidő előtt két nappal még mindig habzik a Rába. Vagyis osztrák oldalról tovább szennyezik a vizet, pedig a magyar környezetvédelmi miniszter május elsejéig adott ultimátumot. Ha addig nem változik semmi, akkor Persányi Miklós a jennersdorfi bőrgyár engedélyének bevonását kezdeményezi, miközben a külügyminisztérium diplomáciai lépéseket tesz. A környezetvédők szerint korábban kellett volna lépni.

Közepes habzás - környezetvédők jellemezték így a vasárnap kora délutáni állapotot. Mindez a jennersdorfi bőrgyártól 80 kilométerre, Magyarországon, Nicken.

Készültek már képek a nem közepes habzásról. Ilyen szokott lenni, elég gyakran - ezt mondják a térségben élők.

A környezetvédelmi miniszter pedig a télen megmondta, hogy ebből elég. Határidőt szabott az osztrákoknak - május elsejét - hogy addig szereljenek, korszerűsítsenek, egyszóval tegyenek meg mindet azért, hogy ne legyen több szennyezés.

A jelek szerint azonban van. Ezért fogja Persányi Miklós a hónap elején Magyarországon ülésező magyar-osztrák határvízi bizottságnál a jennersdorfi bőrgyár működéséhez kiadott engedély visszavonását kezdeményezni.

"Minden bizonnyal ez a testület vissza fogja vonni az engedélyt és akkor utána néztünk, a jennersdorfi bőrgyárnak meg kell szüntetni a tevékenységét. Egyébként úgy tudjuk, hogy a külügy is készül diplomáciai lépésekre" - hangzott el a Híradóban.

A környezetvédők várják a döntést, de azt mondják a magyarok már korábban is lehettek volna keményebbek. Az a véleményük, hogy a magyar diplomácia az utóbbi évben tett lépéseket, de előtte nem sok mindent csinált.

Amióta szennyezik a vizet, hat év alatt, kisebb és nagyobb károk is keletkeztek. A környezetszennyezés mellett, illetve mellől elmaradnak a horgászok, turisták, és ahogy monják, egyre kevesebbet érnek az ingatlanok is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékónak sikerült nyernie Kramnyik ellen

A Miskolcon zajló Lékó-Kramnyik rapidjátszmás párosmérkőzés szombati játéknapján mindkét parti… Tovább olvasom