Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A Hospinvest feljelentést tesz a feltárt rongálások miatt

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Hospinvest, mivel szombat óta több olyan rongálást is feltártak az egri Markhot Ferenc kórházban, melyeket - a cég csütörtöki közleménye szerint - az intézmény néhány korábbi dolgozója hajthatott végre.
Törölték például az izotóplabor számítógépeinek több tízezres adatállományát, eltűntek hivatalos engedélyek és nyilvántartások - derül ki Kosztura László, a Hospinvest régióigazgatójának beszámolójából.

A dokumentum szerint az izotóplabor két számítógépéből az egyiknél sikerült megtalálni a törölt adatok csaknem 100 százalékát - körülbelül 50 000 dokumentumot - , amelyet a Hospinvest szakemberei helyreállítottak és archiváltak. A másik gépen tárolt adatokat viszont nem lehetett megmenteni, mert a fellelt állományok nagy része megsérült.

Az Izotópdiagnosztikai osztály dokumentációja sem teljes, mivel például nem adták át a sugárveszélyes tevékenységre vonatkozó ÁNTSZ-engedélyt, és itt is eltávolították az egyik gépből a teljes adatállományt. Így eltűntek a betegellátással kapcsolatos belső szabályzók, táblázatok, nyilvántartások, továbbá a teljesítmény-elszámolással és gazdálkodással kapcsolatos adatok - áll a közleményben.

A Hospinvest szerint ezek a rombolások nagyon lelassítják a munkát a kórházban, a dolgozók számára rengeteg többletmunkát jelentenek, és a betegeknek is többet kell várniuk a szokásosnál.

A magáncég, amely november 1-től üzemelteti a heves megyei kórházat a hét elején egyszer már összesítette a feltárt rongálásokat. A hét elején jegyzőkönyvben rögzítették több értékes eszköz eltűnését, adattörléseket, egyes helyiségek lezárását, azóta azonban újabbakat esetek derültek ki.

Olvasóink írták

  • 2. joy 2008. november 07. 10:36
    „Nincs aljasabb gazember annál, mint a gyógyítást akadályozó romboló!
    Remélem soha többé nem kerülnek közel az egészségügyhöz, csak mint páciensek!”
  • 1. doki26 2008. november 07. 09:35
    „bizony, bizony, a törvénytelenség törvénytelenséget szül...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra tárgyalják Budaházy György büntetőperét

Újra tárgyalják Budaházy György büntetőperét, amelyben az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészületével vádolják. Tovább olvasom