Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A Jobbik nem tartja elégségesnek a rezsicsökkentést

A párt szerint a magyarok bizonyos energiahordozók és szolgáltatások után akár 30-40 %-kal magasabb rezsiszámlákat fizetnek, mint amekkorákat a piaci viszonyok és világpiaci árak indokolttá tennének.
A Jobbik üdvözli, de nem tartja elégségesnek a kormány rezsikiadásokat mérsékelni szándékozó kezdeményezését, ugyanis a párt szerint a magyar polgárok bizonyos energiahordozók és szolgáltatások után akár 30-40 százalékkal magasabb rezsiszámlákat fizetnek, mint amekkorákat a piaci viszonyok és világpiaci árak indokolttá tennének.

Z. Kárpát Dániel frakcióvezető-helyettes közleménye szerint pártja üdvözli a kormányzat rezsikiadásokat mérsékelni szándékozó kezdeményezését, amellett, hogy különösen álszentnek tartja az MSZP és a külföldi hátterű közműcégek kívánalmait a korábbiakban gátlástalanul kiszolgáló politikusok ezzel kapcsolatos megnyilvánulásait.

Mint írta, további gondot okoz, hogy a jellemzően külföldi, sokszor multinacionális hátterű szolgáltató cégek hatalmas extraprofitot halmoznak fel, s nem egy esetben ezeket kiszivattyúzzák az országból. Nem nehéz belátni, hogy a lakosság nem fizetné meg ezt az indokolatlan terhet egy olyan esetben, ha a közműcégek és stratégiai fontosságú vállalatok széles körű állami ellenőrzés alatt állnának, a hatékonyság fenntartása és javítása mellett. Ezen felül a Jobbik - a lakosságot érintő terhek további csökkentése mellett - folyamatosan vizsgálja annak lehetőségeit, hogyan lehetne újra állami tulajdonba venni az érintett társaságok minél nagyobb hányadát - zárul a közlemény.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be: a Fidesz elnöksége azt javasolja, hogy tavasszal tíz százalékkal csökkenjen a víz, a csatorna és a szemétszállítás díja. A kormánypárt elnöksége arra kéri a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportját, hogy a kedd este kezdődő, évadnyitó gyulai tanácskozásán tárgyalja meg ezt a kérdést - mondta a politikus, hozzátéve, hogy minden bizonnyal vita lesz erről a frakcióülésen, hiszen a három említett közmű esetében vannak olyan önkormányzati tulajdonú szolgáltatók, amelyeknek erőteljesen csökkenhet majd a nyeresége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar rabolt bankot Las Vegasban

A 40 éves H. Tamást a U.S. Bankból elrabolt bankjegyek közé elrejtett nyomkövető segítségével fogták… Tovább olvasom