Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A Jobbik politikusai élesen bírálták a kormányt és az EU-t

Az ellenzéki párt a budapesti Margitszigeten rendezte augusztus 20-i rendezvényét.
Élesen bírálták az Európai Uniót (EU), a magyar diplomáciát, a kormány nemzet- és kisebbségpolitikáját a Jobbik politikusai az ellenzéki párt augusztus 20-i rendezvényén, a budapesti Margitszigeten. Murányi Levente és Novák Előd, a párt alelnökei, valamint Szávay István és Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselők emellett szót emeltek a magyar ivóvíz és termőföld védelmében.

Murányi Levente arról beszélt: szerinte "az emberiség ellensége momentán a baloldal" és az EU a "legbalosabb tevékenység ma Európában". Hozzátette: "a baloldal célja ma a fehér ember keresztény Európájának lebontása". Véleménye szerint ma "sajnos" nincsen szélsőjobboldal Magyarországon, ellenben van szélsőbal, például a "Gyurcsány-kommandó képében".

Novák Előd az unióval kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy Magyarországnak ki kell lépnie az EU-ból, mert a most formálódó "Európai Egyesült Államok" a Jobbik számára elfogadhatatlan. Szávay István élesen bírálta a kormányt, amiért szerinte ígéreteivel ellentétben nem következett be nemzetpolitikai fordulat, sőt a határon túli magyarok állami támogatására a Bajnai-kormány idején több pénz jutott, mint amennyi 2013-ban fog.

Az ellenzéki képviselő kiemelte: Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének azután mondták vissza a meghívását a Jeruzsálemben tartandó Raoul Wallenberg-emlékkonferenciára, hogy a házelnök részt vett Nyirő József újratemetésén, majd ezután "Áder János elment térden csúszva a konferenciára". Szávay István úgy fogalmazott: ez a "szolgalelkű, szervilis, nyomorult hozzáállás jellemzi az egész magyar diplomáciát."

Novák Előd és Szávay István bírálta a magyar médiát is, amiért véleményük szerint az nem ad teret a Jobbik véleményének.

Z. Kárpát Dániel a magyar termőföld és ivóvízkészletek megvédésének fontosságát hangsúlyozta, ebben közlése szerint a Jobbik nem alkuszik, és "aki a földre, vízre tör, azt ki kell takarítani az országból."

Ezzel kapcsolatban Murányi Levente úgy fogalmazott: "az, hogy a mai kormány ilyen szinten hazaáruló módon áll a magyar föld védelméhez, az azért van, mert 2002 januárjában Göteborgban Martonyi János írta alá az Európai Unióval azt a szerződést, ami majd 2014-ben lejár" a külföldiek földvásárlási moratóriumáról.

A Jobbik alelnöke beszélt arról is: pártja mindent meg fog tenni azért, hogy az 1956 utáni megtorlások minden szereplőjét - bírák, ügyészek, fegyőrök, ÁVH-sok - feljelentsék, hogy "legalább a meghurcolásuk történjen meg". Murányi Levente kritizálta a kormányt, amiért szerinte nincs politikai szándék a kabinetben az elszámoltatásra.

Szávay István szintén élesen bírálta a Fidesz-KDNP-t, amiért nem akar érdemben foglalkozni a cigánykérdéssel, ehelyett "csak megvesznek pár cigányt, akiket a parlamentbe ültetnek". A négy jobbikos politikus pódiumbeszélgetését néhány száz érdeklődő követte figyelemmel a margitszigeti Nagyréten, ők hangos tetszésnyilvánítással fogadták a politikusok kijelentéseit.

A Jobbik egész napos rendezvényén a résztvevők gyermekprogramokon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, délután pedig könnyűzenei koncerteket hallgathatnak.

Olvasóink írták

 • 7. Apátfalvi** 2012. augusztus 21. 18:24
  „Koszta, neked se megy a szövegértés, ezért még egyszer leírom:

  Én csupán Murányi "sajnos nincs szélsőjobb Magyarországon" kijelentésére reagálva írtam le az általa úgy látszik áhított politikai erő múltban elért "eredményeit". Nem én írtam, hogy a Jobbik szélsőjobboldali, maga a politikus mondta ki ezt gyakorlatilag nyíltan.”
 • 6. tucat 2012. augusztus 21. 17:22
  „5. Koszta
  "Azért vannak a magyar parlamentben, mert beszavazták őket..." Igen. A népszerűségük növekedése okán pedig kiver a félelem hideg verítéke, és szégyenkezem, meg tehetetlenül dühös is vagyok (nem tudják - a szavazók -, mit cselekednek, legalábbis remélem, hogy "csak" erről van szó, és nem sokkal rosszabb dologról).
  "Kínos a demokrácia? Vagy egyesek csak addig gondolják fontosnak a "szabályokat", amíg az nekik kedvez?" Ha nem is kínos, de olykor valóban küzdelmes, ám ha mindenki a legjobbat akarva (a közösségnek, ha felismerhetően létezik ilyen) vitatja a problémákat, akkor kínos sosem lesz, mert az eredmény mindenki számára legalábbis elfogadhatónak ígérkezik. A "szabályokról" pedig csak annyit, hogy azok a társadalom és kisebb-nagyobb közösségei nyugalmát és békés együttműködését hivatottak szolgálni eredeti rendeltetésük szerint. Kérdés, hogy nálunk ez így van-e még? Az viszont számomra nem kérdés, hogy egy civilizált jogállamban, akár a jelenlegi hazai jogszabályi környezetben is, egy valamire való bíróság tíz perces tárgyalás után megállapítaná azt, amit a Jobbik naponta igazol: ez a párt felrúg minden erkölcsi és jogi normát, és veszélyt jelent a közösség elemi érdekeire és nyugalmára nézve. Feltéve, hogy valóban felismerhetően létezik ilyen, mármint közösség.

  Csak tájékoztatásul: ez itt legalább olyan elszánt és kompakt kinyilatkoztatás (tehát nem vitaindító) volt, mint amilyenek az egyházat életben tartó, és az életünkben, évszázadok után ismét egyre mélyebbre hatoló dogmák folytonos szajkózása, immár a jövő generációját formáló közintézményeink növekvő hányadának a hivatalos életében is (ettől is izzadok). Mellesleg (vagy épp nem), ezek az arrogánsan és pimaszul álszent agresszivitással megnyilvánuló erők és jelenségek százféleképpen összefüggnek, és fifikásan egybe is fonódnak. Hadd ne magyarázzam, szerintem érti így is, de ha nem, azt se bánom.
  Röviden, dakotául: Szóltam, uff! :)
  Vagy, ahogyan egyre gyakrabban halljuk, lehet indulatmentesen, és mégis harrachosan cinikusan is: megmondatott. :)

  Elnézést, ha megcsúszott a kezemben a borsos csésze, és kissé csípősebb lett a szokottnál a mártás! De a demokráciának ezt is el kell viselnie, nemde? ;) Az el is viseli. Kérdés, hogy a Zemberek elviselik-e a demokráciát. :D

  Kellemes délutánt, békés estét és csendes éjszakát!”
 • 5. Koszta 2012. augusztus 21. 10:52
  „1 # zehn,
  Azért vannak a magyar parlamentben, mert beszavazták őket... Többen szavaztak rájuk, mint az MSZP-re...
  Ha tetszik, ha nem...
  Kínos a demokrácia? Vagy egyesek csak addig gondolják fontosnak a "szabályokat", amíg az nekik kedvez?
  2 # Apátfalvi,
  Démonizálás és ijesztgetés a múlt szellemeivel amit zagyválsz... Ez a jelen gondjaira sose hoz megoldást...
  Pont ezért tartunk ott, ahol tartunk... Mert a "ma" urai se tesznek semmit a jelen gondjaival... Nem oldják meg a kényes kérdéseket, nem orvosolják a hibákat... Csak maszatolnak, tesze-tosza, látszat intézkedéseket hoznak... Miközben a tömeg megoldásokat követel, gyorsan... rendet a káosz helyett... Nincs új a nap alatt... Láttunk már ilyet... a múltban, mégse tanultak belőle az "urak".
  Pont ezzel, a tehetetlen "nemcselekvéssel" a "középen" levő pártok, adnak teret a szélsőségnek... A liberálisok túlzott liberalizmusa (káosza) meg csak olaj a tűzre... Nem megold az se... Mi marad? Kiáltsunk ki mindenkit sovinisztának, aki nincs "velünk"... az csak démon lehet...
  Nagyjából Te is ezt teszed...
  Csakhogy a gondok némelyike rémisztőbb, mint az ijesztgetések tömkelege... Ezt nem észre venni és a saját "minden rendben van" dőreségnek bedőlni... öngól.
  Rend lett két hét alatt az országban? A második olyan gyilkost keresik rövid időn belül, akinek már börtönben kellett volna ülnie mikor gyilkolt... Ez a rend? Kinek kell itt rettegnie? Mitől? Sosem látott mértékű a munkanélküliség, nagy a létbizonytalanság és még az élete sincs biztonságban az embernek... A bűnözők szabadon járnak, kelnek... ölnek. Tényleg ez kell szerinted az embereknek? Ezek mellett a múlt árnyaitól szerinted majd megijednek?”
 • 4. Apátfalvi** 2012. augusztus 21. 10:47
  „Ugyan, Zero, én csak Murányi úr kívánalmairól írtam, már ez is baj...? :D”
 • 3. zero 2012. augusztus 21. 07:08
  „ellenben van szélsőbal, például a "Gyurcsány-kommandó képében". Illetve az alattam írok képében”
 • 2. Apátfalvi** 2012. augusztus 20. 19:43
  „"Véleménye szerint ma "sajnos" nincsen szélsőjobboldal Magyarországon,"

  "a résztvevők gyermekprogramokon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt"

  A 10 éves lurkók például gyurmából megépíthették volna a felrobbantott Lánchidat, az ügyesebbek aszfaltrajzversenyen mérhették volna össze tudásukat a Dontól visszavonuló, lefagyott lábú, rongyokba csavart honvédoszlopokról készült ügyes kis rajzaikkal, a lányok pedig szép hímzéseket készíthettek volna a Skorzeny-kommandóról, miközben szőnyegbe csavarva cipelik ifj. Horthy Miklóst. Délután pedig a jó időben szabadtéri jelmezversenyt rendezhettek volna, mondjuk a koncentrációs táborokba elhurcolt tudósainkról, művészeinkről, sportolóinkról.

  A nap győztese egy eredeti, 1944-ben a németek által Magyarországról elrab... kimentett aranyból készült Szálasi Ferenc emlékplakettet kapott volna.

  Ha már Murányi úr ennyire hiányolja a szélsőjobbot szép hazánkból...”
 • 1. zehn 2012. augusztus 20. 18:11
  „Olvasni is, hallgatni is szörnyű ezt a sok baromságot. Aki így gondolkozik nincs tisztában a történelemmel, a realitásokkal és mind emellett valószínűleg orvosi segítségre is szorul. Nem az a gond, hogy fals nézeteket hirdetnek, hiszen hasonlók mindig is voltak és lesznek. Legyen ez az ő bajuk. A gond az, hogy Európa szégyeneként a magyar Parlamentben szívják a levegőt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újszülöttet keresnek Pécsen

A gyerek múlt szombat reggel született, de egyelőre nem tudni, hogy hol van. Tovább olvasom