Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

A KDNP beperelte a Fideszt Esztergomban

A szervezet azt kéri a Tatabányai Törvényszéktől, hogy tiltsa el a képviselőcsoportot a Fidesz-KDNP név használatától.
Névbitorlási pert indított a Fidesz helyi frakciója ellen a KDNP esztergomi szervezete. A bírósági keresetet egy közösségi portálon hozták nyilvánosságra a kereszténydemokraták kedden.

A szervezet azt kéri a Tatabányai Törvényszéktől, hogy tiltsa el a képviselőcsoportot a Fidesz-KDNP név használatától, és állapítsa meg: a frakció megalakulása óta törvénytelenül használja a nevet.

"A KDNP esztergomi szervezete a képviselőcsoportot többször felszólította nyílt levélben is, hogy a KDNP név használatától tartózkodjon, és saját neve alatt vállalja a felelősséget munkájáért, illetve megnyilvánulásaiért, sajtóközleményeiért" - áll a szervezet elnöke által írt keresetben.

Révfalvi Gergely (KDNP) rámutatott: nem járultak hozzá a közös névhasználathoz, és nincs is KDNP-s tag a képviselőcsoportban. Az elnök álláspontja szerint a fideszes frakció névválasztásával megsértette a KDNP esztergomi szervezetének személyhez fűződő jogait, a közös névvel kiadott nyilatkozatokkal pedig folyamatos jogsértést követ el.

A KDNP esztergomi szervezetének ügyvédként dolgozó elnöke korábban az MTI-nek elmondta: a következő választásokig nem foglalkoznak a politikai döntéshozatal kérdéseivel, a jelenlegi képviselő-testületben pedig nem kívánnak részt venni. A választásokon Esztergom minden körzetében önálló jelöltet indítanak majd.

Steindl Balázs, a helyi Fidesz-frakció vezetője az MTI-vel közölte, hogy álláspontjukat a bírósági kereset megismerése után alakítják ki.

Esztergomban a KDNP már többször elhatárolódott a Fidesz helyi szervezetétől. A korábbi elnök, Mészáros János 2011-ben nyílt levélben tiltakozott a Fidesz-KDNP-frakció elnevezés ellen.

Két héttel a 2010-es önkormányzati választások után, amikor a leváltott fideszes városvezető, Meggyes Tamás nem volt hajlandó átadni irodáját a kétharmados többséggel polgármesterré választott független Tétényi Évának, a KDNP helyi szervezete fizetett politikai hirdetést jelentetett meg, amelyben leszögezte: nem tud azonosulni a Fidesz képviselőinek magatartásával, és kéri őket, hogy alakítsanak ki partneri kapcsolatot a polgármesterrel.

A 15 tagú esztergomi képviselő-testületben a tízfős kormánypárti frakció adja a többséget, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Vállalkozók Pártja egy-egy embert delegált, Tétényi Éva polgármester pedig független.

Olvasóink írták

 • 12. Power 2012. december 05. 10:02
  „Nem csodálkozom. Elképesztő amit a "fiatal demokraták pártkatonái" művelnek.
  http://www.youtube.com/watch?v=SsbaAub26-g”
 • 11. Commander-V2 2012. december 04. 18:43
  „Esztergom gyakorlatilag egy csődbe jutott város, mivel már nincs mit ellopni, már csak veszekedni és pereskedni tudnak egymással a képviselők. Szegeden amíg van min osztozkodni, bizottsági helyen, képviselői fizetésen, cégvezetői álláson addig a Jobbik és a Fidesz-KDNP szépen elvan egymással.”
 • 10. csonakos 2012. december 04. 18:34
  „9. Ebgondolat 2012.12.04. 18:19
  Ha, nem rajzolgatták volna előtte át a körzethatárokat akkor ez nincs! Itt a veszély most újból, elvették az alkotmányos jogon való szavazás lehetőségét és még ki tudja mire lesznek képesek a választásokig!”
 • 9. Ebgondolat 2012. december 04. 18:19
  „Én úgy látom, Esztergomban még a szegedinél is butább választópolgárok élnek: több, mint kétharmados többséggel a fideszes polgármester-jelölt ellen szavaznak, ellenben a közgyűlésbe nagy többséggel narancsosokat ültetnek a hatalmas fölénnyel megválasztott polgármester ellen! Szegeden hatalmas fölénnyel (több, mint 4000 szavazat) újraválasztották Botkát, ellenben narancsos közgyűlést "adtak" neki. Igaz, mindössze 201 szavazat volt a különbség. ki érti ezt? És ki érti, hogy a szegedi fideszkdnp-t mi vagy ki hatalmazta fel arra, hogy 1 képviselői előnyét valamint mindössze 201 szavazattöbbségét kétharmados bizottsági létszámfölénnyel alakítsa ki? Mi ez, ha nem pofátlanság? Még azt is meg merem kockáztatni, normális országokban ez törvénysértő lenne és az ilyen pofátlan, a választókat leköpő politikusokat karóba húznák.”
 • 8. Ebgondolat 2012. december 04. 18:09
  „Elég durva dolgokat művelhetnek az esztergomi narik, ha még hű szövetségesük is ennyire elhatárolódik tőlük!
  Már várom, hogy szegedi fideszkdnpjobbik mutyikoalíció is elhatárolódjon egymástól...a város érdekében!”
 • 7. papika56 2012. december 04. 17:41
  „Sajnálom ezt a Tétényi É t. Sok álmatlan éjszakája van a <moderálva> fidesz banda miatt. Nő létére ..legyen erős mert a 10 narancsos kocsinálja.
  Még jó, hogy szegeden erős férfi a polg.mester, különbem ugyan az a helyzet Szegeden is.
  a magyar nép, a 2 város legnagyobb ellenségei : a helyi fidesznyikok.”
 • 6. kipkop 2012. december 04. 17:37
  „Látom élvezkednek a balosok!”
 • 5. GondaIstván 2012. december 04. 17:36
  „Csak vigyázat, mert Semjén Zsolt puskás ember. Két afrikai oroszlánvadászat között képes ripsz-ropsz feloszlatni a renitenskedő esztergomi alapszervezetet!”
 • 4. laca74 2012. december 04. 17:25
  „Majd kapnak kokit odaföntröl:)”
 • 3. Commander-V2 2012. december 04. 16:34
  „Haág Zalán és Kalmár Ferenc KDNP-s kereszténynek vallott politikusok mikor perelnék be a Fideszt? Netán a Fidesz frakció mikor határolódna el mondjuk a KDNP-s politikusok rossz ötleteitől? Netán a Jobbik ötleteitől?”
 • 2. csonakos 2012. december 04. 16:08
  „No, szegedi KDNP-sek, itt a példa! Lehet ezen még gondolkodni a szabadtéri ügy újra tárgyalásának kitűzéséig!”
 • 1. szatyi 2012. december 04. 15:29
  „"Apaaaa! Kezdődik!"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a Dorogról megszökött rabot

Elfogta a rendőrség kedd délelőtt azt a 30 éves elítéltet, aki november végén szökött meg egy… Tovább olvasom