Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

A kőbányai MSZP feloszlatását kéri a Fidesz

A kőbányai MSZP feloszlatását kéri a szocialisták országos vezetőitől Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő.
A politikus pénteki, a főváros X. kerületében tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt napokban újabb szocialista korrupciós ügy került nyilvánosságra, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. ugyanis több mint 50 millió forintos szerződést kötött Nyulász János kerületi szocialista képviselő családi cégével, a Kősec Kft.-vel.

A kerület mellett a szerződés veszteseihez tartoznak a Kőrösi Csoma Sándor úton lévő száz lakásos szociális bérház lakói is, akik emelt díjakat kénytelenek fizetni a ház alatt lévő, az említett társaság által őrzött parkolóért – fejtette ki Révész Máriusz.

A kormánypárti képviselő az eset miatt a képviselői mandátumáról való haladéktalan lemondásra kérte Nyulász Jánost.

Révész Máriusz rámutatott: Radványi Gábor, a Fidesz kőbányai frakcióvezetőjének vizsgálata derített fényt arra, hogy a Kősec Kft. kibérelte a társasház alatti 90 férőhelyes parkolót a helyi vagyonkezelőtől.

A további vizsgálatok után arra is fény derült, hogy a cégben Nyulász János fia mellett a képviselő felesége is résztulajdonos. Ez után került nyilvánosságra, hogy a társaság ugyan nettó félmillió forintot fizet a teremgarázs bérletéért, de egy másik szerződéssel havonta nettó 700 ezer forintot kap annak őrzéséért.

Hozzátette: ezt az elfogadhatatlan szerződést tavaly pályáztatás nélkül hosszabbították meg öt és fél évre szólóan, ami azt jelenti, hogy a vagyonkezelőnek összesen 57 millió forintot, míg teremgarázst használni kívánó lakóknak havonta 8750 forintot fizetnek a terület őrzéséért.

Révész Máriusz közlése szerint a vagyonkezelő egyik vezetője korábban elismerte, hogy ilyen szerződést politikai támogatás nélkül biztosan nem kötöttek volna senkivel. A politikus ezért a szerződés azonnali felbontását kezdeményezte.

A fideszes képviselő megjegyezte továbbá, hogy a kerületben "egymást érték" a szocialistákhoz köthető korrupciógyanús ügyek, amiben elsősorban a „Kőbánya BKV-jaként működő", helyi vagyonkezelő a leginkább érintett. Révész Máriusz szerint ugyanis az elmúlt években több milliárd forint került szocialista képviselőkhöz köthető cégekhez a helyi vagyonkezelőtől.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2010. július 02. 21:07
    „A szocionisták nem ilyenek!”
  • 1. szatyi 2010. július 02. 16:16
    „"Közöd?"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolygótalálkozó a júliusi égbolton

Bár a meteorészlelések csúcspontja augusztusra esik, már június-júliusban fokozatosan emelkedik az érkező rajok és így a hullócsillagok száma. Tovább olvasom