Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A kormány elfogadta a nemzetbiztonsági stratégiát

Magyarország biztonságpolitikájának alapvető keretét a NATO- és EU-tagság jelenti - állapítja meg a stratégia.
Elfogadta a kormány Magyarország nemzeti biztonsági stratégiáját. A határozat, amelynek szövege a keddi Magyar Közlönyben jelent meg, szerdán lép hatályba.

Mint a dokumentumban olvasható, a stratégia célja, hogy az értékek és érdekek számbavétele, valamint a biztonsági környezet elemzése alapján meghatározza azokat a nemzeti célokat, feladatokat és átfogó kormányzati eszközöket, amelyekkel Magyarország a nemzetközi politikai, biztonsági rendszerben érvényesítheti nemzeti biztonsági érdekeit.

Magyarország biztonságpolitikájának alapvető keretét a NATO- és EU-tagság jelenti - állapítja meg a stratégia, hangsúlyozva azt is, hogy a határon túli magyarság különleges helyet foglal el a biztonságpolitikában.

Kitér arra is, hogy Magyarország mind földrajzi, mind gazdasági értelemben nyitott ország, és földrajzi adottságai kiemelten sebezhetővé teszik, különösen az energiabiztonsággal, az ellátási útvonalakkal és a környezeti biztonsággal összefüggésben. A stratégia szerint a gazdaság nyitottsága, a nemzetközi gazdasági környezetbe való beágyazottsága fokozottan kiteszik Magyarországot a kedvezőtlen nemzetközi gazdasági folyamatok, válságok begyűrűző hatásainak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ keddi nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a február 21-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom