Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

A lakáshitelezési szabályok áttekintését javasolja az MSZP

Az MSZP azt javasolja, hogy a parlament vizsgálja felül a lakáshitelezés jogszabályi hátterét, a hitelfelvétel és a végrehajtás szabályait.
Simon Gábor, a fogyasztóvédelmi bizottság szocialista elnöke kedden sajtótájékoztatón - miután a károsultak képviselőivel tárgyalt - arról beszélt: a kormány tíz hónap alatt nem állt elő a devizahitelesek gondjait megoldó koncepcióval, nem hozta létre a 2010 júniusában megígért nemzeti eszközkezelőt, csupán "maszatolt".

Emlékeztetett arra: az MSZP a bajba jutott hitelesek érdekében korábban a magáncsőd bevezetését kezdeményezte, és javaslatot tett arra, hogy a szabad felhasználású hitellel rendelkezők is tartozzanak a kilakoltatási moratórium hatálya alá. Ezzel összefüggésben elmondta, hogy a moratórium ellenére a bíróságokon továbbra is folynak kilakoltatáshoz vezető perek.

A szocialisták további javaslatai között említette, hogy ha az ingatlan értékesítése elkerülhetetlen, a bajba jutott hiteles és a pénzintézet ezt közösen tegye meg. Szorgalmazta továbbá az adminisztrációs költségek további csökkentését.

A politikus bírálta az első Orbán-kormány alatt bevezetett lakástámogatási rendszert, amely szerinte óriási mértékben terhelte meg a költségvetést, és - a magas forintkamatok miatt - közrejátszott a devizahitelezés elterjedésében is.

Olvasóink írták

 • 4. bánki 2011. április 06. 23:11
  „MSZP=Bank ország ,,Magyarország részvénytársaság talán Bajnai mondta !”
 • 3. utazó81 2011. április 05. 21:14
  „Mikor 320ft lett az Euró az OTP drasztikusan megemelte a törlesztő részleteket. Már egy ideje 265ft az Euró de a részletek maradtak az egekben.”
 • 2. igazságkereső 2011. április 05. 17:21
  „Szóval ez már a pofátlanság netovábbja! Arról értekezik az MSZP, amit ő vezetett be,miattuk dőlt be sok "devizahiteles" hiszen hiteleik ne mis látták az alpesi valutát, a svájci frankot! Magyar Hírlap cikke,Dr.Boros Imre közgazdász 2010.november 26.Péntek.Miről is szól akkor az MSZP megnyilvánulása e témakörben, miért is engedte meg az MSZP-SZDSZ koalíció azt, hogy a virtuális, azaz kitalált "devizaválság" közepette a magyarországi leánybankok 350 milliárd forint tiszta nyereségre tehessenek szert, és a polgárokat meg az árverezés és kilakoltatás szörnyű következményeibe sodorta??!! Észnél vannak egyáltalán ezek az emberek és némán tűrik, hogy emberek haljanak bele tetteik következményeibe?! Miként lehetséges, hogy még szabadlábon vannak mikor 2002-2010 között népellenes bűntetteket követtek el? Ki, vagy kik állnak a háttérben,hogy ezt és az ehhez hasonló embertelen tetteiket következmények nélkül tehették meg?Ugye a 2010. április 25.-én kormányt alakíthatott FIDESZ-KDNP nem áll e mögött a szörnyű tett mögött, hogy kb. 3.5 millió embert ennyire kiszolgáltatottá tett a bankok érdekeinek? De akkor miért nem hatékonyabb az intézkedés a hamisan devizahitelnek nevezett banki kártékonyság ellen visszamenőlegesen is?! Remélhető ugye, hogy a jelenlegi kormány "nem feküdt be" a magyarországi leánybankoknak,kik az emberek tönkretételének következtében 350 milliárd forint tiszta nyereségre tettek szert?!!Miként is vált ez lehetségessé,ha valóban válság volt és mesterségesen még most is fenntartják a bankok?!!”
 • 1. szentmiki 2011. április 05. 14:59
  „ők csak tudják, hiszen az ők alkották...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romagyilkosságok: Gyurcsány is megjelent a tárgyaláson

A volt kormányfő azért jelent meg a büntetőperen, mert részvétét és együttérzését szeretné kifejezni az áldozatok és a hozzátartozók iránt. Tovább olvasom