Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

A legtöbb üzlet működéséhez elegendő lesz a bejelentés

Csak az életet, a testi épséget és az egészséget esetleg veszélyeztető termékeket árusító üzletek üzemeltetőinek kell engedélyt kérniük októbertől, a többieknek elegendő, ha bejelentik a nyitást a jegyzőnek.
A rendelet melléklete felsorolja azokat a termékeket, amelyek csak engedéllyel rendelkező üzletekben forgalmazhatók. A 11 termékkörből kiemelkedik a nyershús és húskészítmény, a dohánytermék, a kémiai biztonság szempontjából veszélyes termék, a növényvédőszer, a műtrágya és a személyautó. Szintén csak engedéllyel üzemeltethető vendéglátó létesítmény, kivéve a büfét és a rendezvényi szolgáltatást.

Az engedély iránti kérelmet elektronikusan kell benyújtani az üzlet helye szerinti jegyzőnek, és ugyan így kell eljárni a csak bejelentéshez kötött üzletekkel is. A bejelentés megtétele után az üzlet azonnal megnyitható. A jegyző a bejelentésekből és az engedélyekből elektronikus adatbázist készít, amit közzé tesz az önkormányzat honlapján.

Közterületen 15 termék árusítható, a lista az újsággal, könyvvel indul, a virággal, léggömbbel és a sült gesztenyével folytatódik, majd az előrecsomagolt süteménnyel zárul. Az ilyen árusításhoz szükséges a terület kezelőjének a hozzájárulása, a kereskedőnek pedig fel kell tüntetnie az árusítás helyszínén a nevét és a székhelyét. Aki rendezvényen árul szeszes italt, annak előzetesen ezt be kell jelentenie a jegyzőnek, a rendőrkapitányságnak és a vámhatóságnak is.

A rendelet várhatóan október 1-jén lép hatályba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszprémi férfi vesztette életét a Balatonalmádinál

Nem a vízbe fulladt, hanem rosszullét miatt halt meg egy 55 éves veszprémi férfi kedden… Tovább olvasom