Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

A Philips alelnöke a gazdaságért

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át a Philips alelnöke.
Munkahelyteremtő és új, magas színvonalú technológiákat meghonosító tevékenységéért a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át augusztus 20-án Hans-Martin Maier, a Philips Components alelnöke, a Philips Kft. több mint egy évtizede Győrött élő és dolgozó ügyvezető igazgatója.

Szebb hátteret nehéz elképzelni egy kitüntetés átadásához, mint a kivilágított Budapest. Kóka János gazdasági miniszter nem sokkal az ünnepi tűzijáték megkezdése előtt szállt fel arra a Dunán ringó hajóra, amely a ceremóniának helyt adott. Kóka János méltatásában úgy fogalmazott, ez az első olyan év, amikor a kitüntetettek között olyanok is nagy számban kaptak helyet, akik meghatározó szerepet játszanak a magyar gazdaságban.

Ilyen személyiség Hans-Martin Maier is, akinek a tevékenysége arról szól, amit mi is szeretnénk: új munkahelyeket, új technológiákat és az egyetemek, a felsőoktatás támogatását. Kóka János felidézte egy hónappal ezelőtti győri látogatását, amikor találkozott az egyetem új rektorával, s ahogy fogalmazott, negyedórán belül háromszor is szóba került Hans-Martin Maier neve.

– Vitathatatlan, hogy ön nemcsak a magyar gazdaságért tett sokat, hanem a győri főiskola egyetemmé válásáért is – mondta a gazdasági miniszter a Philips alelnökének, akinek a köztársasági elnök nevében átnyújtotta a lovagkeresztet.

Az ünnepelt felidézte az 1967-es évet, amikor először járt Magyarországon, s ettől kezdve hazánk szerelmese lett. Kezdetben magánemberként, később pedig gazdasági vezetőként sokat tett Magyarországért. Neki köszönhető, hogy a Philips letelepedett Győrött, s ma 2500 embernek ad kenyeret, miközben a megyeszékhelyen gyártják a csúcstechnológiát képviselő autórádiók CD- és DVD-meghajtóit. Hans-Martin Maier mindenekelőtt győri kollégáinak mondott köszönetet az elismerésért, s elmondta azt is, több jubileumot is ünnepel az idén. Pontosan harmincöt éve lépett be a Philipshez, ugyanennyi ideje tart házassága, hatvanadik születésnapját pedig áprilisban ünnepelte.

– Magas színvonalú, fejlett technológiát képviselő termékeket szeretnénk gyártani Győrött a jövőben – jelezte az ünnepelt, hogy a kitüntetés nemcsak a múltnak szól, a jövőre is kötelez. Már csak azért is, mert az osztrák Hans-Martin Maier az ünnepség végén közölte: „Magyar vagyok."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tévében az MK

Labdarúgás

A Magyar Labdarúgó Liga és a Magyar Labdarúgó Szövetség három évre… Tovább olvasom