Délmagyar logó

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 10°C | 15°C

A szakszervezet szerint hadat üzent a Malév a dolgozóknak

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a tiltakozás minden törvényes eszközével élni fog, miután a Malév vezérigazgatója minden előzmény nélkül felmondta az öt évre kötött jogutódlási megállapodást és ennek részeként a vállalatnál hatályos kollektív szerződést - közölte az érdekképviselet szerdán.
A LESZ közleménye szerint miközben hónapok óta tárgyalnak a cégvezetéssel az évek óta elmaradt béremelések rendezéséről, a kollektív szerződés kisebb megsértéseiről és a leépítések elkerüléséről, Martin Gauss vezérigazgató szeptember 29-én váratlanul felmondta a vállalatnál hatályos kollektív szerződést. A szakszervezet szerint Martin Gauss "azért követett el nagy hibát döntésével", mert azt az érzékeny egyensúlyt, azt a munkahelyi békét rúgta fel, ami a légitársaság talpra állításának, zavartalan működésének előfeltétele. A LESZ a továbbiakban ezért nem tud türelemmel lenni a cégvezetés iránt, és a dolgozókkal egyeztetve dönt a válaszlépésekről- fogalmaznak.

Olvasóink írták

  • 1. Kraftwerk 2009. október 07. 15:26
    „A baromság folytatódik:
    Ha nem a MÁV,akkor a MALÉV sztrájkol,ha egyiksem akkor meg a BKV!!!!
    Ideje volna egy RENDSZERVÁLTÁSNAK már,és rendet tenni a sok dolgozni nem akaró emberke fejében!!!
    Mellesleg nem minimálbérért dolgoznak.....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabálysértési eljárás öt Magyar Gárda-ruhás ember ellen

Feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt szabálysértési eljárást indított öt Magyar Gárda-ruhás ember ellen a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Tovább olvasom