Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

A Századvég készíthet gazdasági tanulmányokat a Fidesz-nek

Budapest - A Századvég Gazdaságkutató Zrt. készíthet hat, egyenként legalább 30 oldalas gazdaságpolitikai elemzést, nettó 24,3 millió forintért az Országgyűlés Hivatala Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportjának - a hirdetmény nélküli tárgyalásos egyszerű közbeszerzési eljárás eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
A tanulmányoknak a gazdaságpolitikával és a makrogazdasági konjunktúrával kell foglalkozniuk, és kutatással kell megalapozni azokat. A gazdaságpolitikai rész a magyar gazdaság történéseinek, eseményeinek tudományos szintű rendszerbe foglalása. A vizsgálat középpontjában az aktuális kormányzati gazdaságpolitikának a részletes, tudományos elemzése áll, amely magában foglalja a költségvetés, a döntések következményeinek, illetve az adópolitikának a tárgyalását. A megrendelő tájékoztatást kap Magyarország makrogazdasági helyzetéről, a nemzeti fejlesztési stratégia megvalósításának lehetséges irányairól és változásairól is.

A makrogazdasági konjunktúráról szóló rész a magyar gazdaság makrogazdasági folyamataival, a legfontosabb pénzügyi, reálgazdasági változók alakulásával, valamint a konjunkturális helyzetre vonatkozó tudományos előrejelzéssel foglalkozik. A megrendelő a jövőben várható gazdasági tendenciákról kap átfogó képet.

A hat tanulmány terjedelme egyenként 30-30 oldal.

Az ajánlatkérő 3 társaságtól kért ajánlatot, közülük a Századvég Gazdaságkutató Zrt. lett a nyertes nettó 24,3 millió forinttal. A legdrágább ajánlat 24 millió 450 ezer forint volt.

Ajánlatot tett még a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, valamint az Összstratégiai Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság is.

Olvasóink írták

 • 3. cleanx 2011. március 27. 17:28
  „-Mi a legalacsonyabb ajánlat?
  -24 millió 450 ezer forint...
  -Akkor ha 24 millió 300 ezret mondok megnyertük ?
  -Simán cimbora....”
 • 2. deszkás 2011. március 27. 10:36
  „Azannya csak nem a cimbi győzött?”
 • 1. kowalsky 2011. március 27. 10:02
  „Micsoda meglepetés, a másik két ajánlat csak a papíron rendben legyen ügy miatt kellett 2 haveri kamucégtől.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait

Kisorsolták az ötös lottó eheti nyerőszámait. Vegye elő a szelvényeit és ellenőrizze a számokat! Lehet, hogy már milliomos? Tovább olvasom