Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

A vevőkre hárítják az áfaemelés hatását

A kereskedők át fogják hárítani az 5 százalékos áfaemelést a vásárlókra - nyilatkozta a Népszabadságnak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
Vámos György szerint az ágazatban már két éve csökken a forgalom, ezért egy ekkora mértékű áfaemelést nem tudnak miből kigazdálkodni a kereskedőcégek. Ami a két százalékos áfacsökkentést illeti, Vámos György szerint jókora marketingértékkel bír a kereskedők számára, amit jó páran megpróbálnak majd kiaknázni. Ez a termékkör nagyjából 350 milliárd forintos árutömeget fed le - az is elképzelhető, hogy a csökkentésből származó 10-15 milliárdos bevétellel próbálják majd "szépíteni" a többi termék árcéduláját - mondta.

Olvasóink írták

 • 14. Emberke 2009. május 09. 18:22
  „Naná, hogy áthárítja. Ez olyan természetes, hogy nem értem, mi a fenének kellett erről cikket írni.
  Vagy ez finom utalás lenne arra, hogy baj van kis hazánkban, igen komoly baj? Akkor már így értem, ez a barna bili esete. Mert a fehér biliben jobban látszik a sz@r, a barnában nem annyira, de a szag az jelzi. Főleg, ha időnként meglegyezik.
  Ez az 5 százalék nem is 5 százalék. A termelő megint azt hallja majd, hogy a válság miatt meg az áfa miatt, meg a .....ennyi a felvásárlási ár, nem több. A fogyasztó meg azt hallja, hogy a válság miatt meg az áfa miatt, meg a .....ennyi az eladási ár, nem kevesebb. Piacgarázdaság van itt kérem, ami igenis jól működik.”
 • 13. redstar 2009. május 09. 15:41
  „12.comet
  milyen erőszak te szegény pamutveréb?Még Sólymotok is elismerte, hogy teljesen jogszerű eljárás volt....s bizony jelen esetben a külföldi támogatás sokkal többet ér, mint a haza!...Ja, és töröld le a habot a szád széléről...)))
  5 igazságkereső, jobb lenne ha a Timur és csapata helyett egy kis közgazdaságtant is olvasnál...nem olyan cselekményes, de talán jobban megértenéd az életet...))))) Egyébként hozzászólásaidat olvasva, - akar a fene összefogni veled..))))”
 • 12. comet 2009. május 09. 14:58
  „Bajnai erőszakos hatalomra juttatása és kétes előélete miatt hazai támogatottságot nem nagyon élvez. Egyértelmű, hogy csak a külföld támogatására számíthat, amit a lakosságból kisajtolt, az elherdált hitelek törlesztésére felhasznált pénzzel, és a külföldi befektetőknek kedvező kondícók fenntartásával tud megnyerni. Bajnai Gyurcsányhoz és a többi off-shore céges banditához hasonlóan hazaáruló, aki az ország lerongyolásából, és idegen kézre játszásából tartja fenn magát, és gazdagodik látványosan.”
 • 11. kamera 2009. május 09. 14:00
  „Tisztelt vevők !!!!!! , önök szavazataikkal mind az EP választáson mind az 1 év múlva lévőn támogassák az őket elszámoltatni kivánó pártot , pártokat !

  Teljes vagyonelkobzást !
  Dunapart cipő le !!!!!
  Sortűz !!! ratatatatatatatatatatatatata !!!!!

  Olomra leszz pénz !”
 • 10. Power 2009. május 09. 12:39
  „Sajnos ide vezetett volt/jelenlegi miniszterelnökünk és a kormánypártok korrupciós ügyei, az erkölcsi romlottságuk és az elvtelen kapcsolataik. Nincsen min csodálkoznunk.”
 • 9. gavallér 2009. május 09. 12:27
  „Olvasni tudó emberek! Ha valaki megírná ide erre a lapra , hogy szerinte ki fizetné ki egy termék, vagy szolgáltatás árát, ami, mintahogyan mindannyian tudjuk szerkezetileg eléggé összetett.
  De ha valaki esetleg nem tudná ,az ár része az ÁFA is. Majd jön megint a demagög szöveg , a kisnyugdíjasról, a
  bérből és fizetésből élőről, hogy azok a mocskos kereskedők kifizettetik vele még az áfát is. Arról nem beszélve , hogy ezek akik kérik az áfás számlát hátha nyernek még valamit a tizenharmadik havi helyett,

  Ez az OKSZ - es ember ,hogy miért megy bele egy ilyen ostoba riportba azt meg végképp nem értem.

  Kitartás!!”
 • 8. bo 2009. május 09. 11:54
  „A végeredmény mindig az, hogy a végfelhasználó fizet mindent.”
 • 7. achilleus 2009. május 09. 11:39
  „6. hozzászólás sziszka1 2009.05.09. 11:22
  Köszi!”
 • 6. sziszka1 2009. május 09. 11:22
  „3. achilleus 2009.05.09. 10:26
  Az ÁFÁ-t a végső felhasználó, azaz a fogyasztó fizeti meg. F= fogyasztási.
  Akkor mi ebben a meglepő? Ja, hogy a kereskedelem nem jótékonysági intézmény?

  Nézz utána az ÁFA betűszónak:

  Á=Általános (mert mindenre kiterjed)
  F=Forgalmi (mert az adás-vétel során lép fel)
  A=Adó (A központi költségvetésbe kerül > amiből a sok kisebbésig honfitársunkat látjuk el)”
 • 5. igazságkereső 2009. május 09. 11:08
  „A hozzászólásokat elolvasva azon kapom magam,hogy nem találok közöttük olyat, amely azzal is foglalkozna,
  hogy nálunk Magyarországon miért ilyen magasak az árak? Már úgy tűnik,hogy annyira megszoktuk, hogy itt nálunk csak százmilliókban, meg milliárdokban tudunk gondolkodni.Nem kellene-e egy kicsit konszolidálni az árakat,hiszen eu-s környezetünkben - ahol a jövedelmek ötször-hatszor nagyobbak mint a mieink- ugyanannyiba
  vagy valamivel kevesebbe kerül az összehasonlított termék.Kérdés: miért van ez így nálunk, miért vagyunk képtelenek összefogni bármilyen jó ügy érdekében, hogy végre valamelyest élhetőbb legyen az élet.Nagyon sajnálatos, hogy itt Magyarországon a polgárok egyáltalán nem képesek összefogni saját,jól felfogott érdekeinek képviselete érdekében, ilyen széthúzás, mint amilyen nálunk van, kevés országban van,de ott
  többnyire diktatúra van és nem mernek az emberek nyugodtan,higgadtan, de határozottan fellépni érdekvé-
  delmük érdekében.Példa erre a hevenyészett vasutassztrájk, Gaskó vezényletével, aki havi 1,2 milliós jöve-
  delmével hirdeti az "igét",de teszi a "nagy arcot",miközben május 1.-jén kormányfővel,MSZOSZ vezérrel
  virslizik.Sajnos ez így teljesen hiteltelen,szét is esett az egész sztrájk szervezés,ez Magyarország,ezt szeretem, ahogy a reklámban is láthattuk!Tessék kérem, el lehet rajta gondolkodni,de hogy az elkövetkezendő 15 évben semmire sem fogunk menni ilyen hozzáállással,azt már most borítékolom!!”
 • 4. pinkfloyd60 2009. május 09. 10:34
  „Valaki talán azt gondolta,hogy Gordonka átválalja?”
 • 3. achilleus 2009. május 09. 10:26
  „Az ÁFÁ-t a végső felhasználó, azaz a fogyasztó fizeti meg. F= fogyasztási.
  Akkor mi ebben a meglepő? Ja, hogy a kereskedelem nem jótékonysági intézmény?”
 • 2. palimadar 2009. május 09. 09:55
  „Ha áfacsökkentéskor nem csökkennek az árak, jogosan lehetünk mérgesek a kereskedőkre.
  DE! Ha áfaemeléskor az emelés mértékét követően árat emelnek, akkor miért kellene mérgesnek lenni???”
 • 1. sörpocak 2009. május 09. 08:19
  „Miért? Eddig nem ezt tették? Amikor az üzemanyag árak emelkedtek, egyből beépítették, mondván nekik ez plusz költség. De amikor az üzemanyagárak jelentősen lecsökkentek, visszafelé már nem engedtek. Maradtak az áérak az emeltek, a bevétel pedig nőtt. Nem kell ez a sajnáltatós stílus a kereskedők részéről, mert jelentős árréssel dolgoznak.Mi meg már a fizetésünkből, amelyből adót fizetünk, többszörösen is leadózunk a vett termékek után. Amúgy az adójukat is beépítik a termékekbe.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevezetné a vádalku intézményét a kormány

A rendszer hasonlít az amerikaihoz: az ügyész beismerő vallomás fejében javaslatot tesz a vádlottnak a büntetésre, aki mérlegelheti, hogy ez számára előnyös megoldás-e. Tovább olvasom