Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A Wizz Air június 17-én indítja Budapest-Baku járatát

A Wizz Air június 17-én indítja el Budapest és Baku közötti új járatát, a gépek hetente kétszer közlekednek majd, és a várakozások szerint az első évben 30 ezer utast szállítanak - jelentette be Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Budapest-Baku járat indítását a keleti nyitás újabb sikerének nevezte, és hangsúlyozta, hogy a közvetlen légi kapcsolat elősegíti a két ország közötti gazdasági kapcsolatok további fejlődését.

Kifejtette: a kormány keleti nyitás stratégiájának egyik pillére a kaukázusi országokkal való együttműködés, és ezek között a magyar-azeri az egyik legsikeresebb terület.

Emlékeztetett arra, hogy az utóbbi időben jelentős mértékben fejlődtek a magyar-azeri kapcsolatok, tavaly decemberben Bakuban nyílt meg az első magyar kereskedőház, ahol jelenleg 40 magyar kis- és középvállalkozás szolgáltatásainak, termékeinek értékesítéséről egyeztetnek azeri cégekkel.

Szijjártó Péter elmondta, hogy április 7-én megkötötték a magyar-azeri légügyi megállapodást, így adott a jogi alapja az új járat közlekedtetésének. Megjegyezte: folynak a légügyi tárgyalások az Európai Unió és Azerbajdzsán között, így a két ország közötti légügyi egyezmény az unióval történő megállapodásig él.   
   
Nyártól Bakuba is indít járatot a Wizz Air

Az államtitkár kitért arra, hogy a Wizz Air keleti fejlesztési törekvései egybeesnek a kormány keleti nyitás stratégiájával. A kormány a Magyar Turizmus Zrt. és a Wizz Air egyeztet arról, hogy a légitársaság milyen szerepet töltsön be Magyarország népszerűsítésében.

Váradi József hangsúlyozta, hogy Wizz Air 34 desztinációt kínáló budapesti hálózata kaput nyit az azeri utasoknak Európába. Az új útvonal mindkét irányban erősíti a turizmust, valamint fontos infrastruktúrát létesít a Magyarország és Azerbajdzsán közötti kereskedelmi és üzleti kapcsolatok számára.

Kérdésre válaszolva Szijjártó Péter elmondta, hogy április 22-én, Moszkvában a magyar kereskedőház nyitása kapcsán tárgyal a magyar-orosz vegyes bizottság orosz társelnökével is. A megbeszélésen szorgalmazni fogja, hogy az orosz légügyi hatóságok tegyenek lépéseket a két ország közötti közvetlen légi összeköttetés megteremtéséért.

A Wizz Air vezérigazgatója újságírói kérdésre közölte: sajtóban megjelent spekulációnak tartja, hogy orosz leányvállalatot hoznának létre.

Elmondta azt is: keleti járataik pozitív eredményt hoznak, és a bakui járatot is a pénzügyi teljesítmény alapján értékelik.

A Wizz Air Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága, 40 A320 Airbusból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, több mint 270 útvonalon, 94 desztinációval, 34 országba. A Wizz Airnél 1500 szakember biztosítja a szolgáltatást, és becslések szerint 2013-ban több mint 13,5 millió utas választja a légitársaságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MVH: már beadhatók az idei egységes támogatási kérelmek

Április 10-től nyílt a lehetőség a legtöbb gazdálkodót érintő, egységes területalapú támogatás igénybevételéhez szükséges egységes kérelem benyújtására. Tovább olvasom