Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Adócsalási vád - LMP: indít-e eljárást a legfőbb ügyész az új információk miatt?

A Lehet Más a Politika (LMP) azt kérdezi a legfőbb ügyésztől, indít-e hivatalból eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt főosztályvezetőjének új információi miatt. Ezt Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke és Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője közölte pénteken az MTI-vel.
Vancsura István, a NAV Kiemelt Ügyek Igazgatósága, Rapid ellenőrzési főosztályának egykori vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón azt állította, szervezett, maffiamódszerrel működő adócsaló hálózatok éves szinten bizonyítottan több ezermilliárd forintnyi áfával károsítják meg a költségvetést; a szervezett adócsalások ellen fellépő igazgatóságot pedig hatásköri túllépéssel segítették megszüntetni ma is a NAV-nál dolgozó vezetők.

Az LMP-s politikusok közleményben tudatták, hogy Vágó Gábor írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez az áfacsalási vizsgálatok leállításáról szóló új információkkal kapcsolatban. Az ellenzéki képviselő a többi között arra is kíváncsi, mekkora erőforrásokat fordít az ügyészség az adóhatóságban felmerült hivatali visszaélések felderítésére a 2014-ben. Eddig hány ember, mennyi ügyészi munkaórát dolgozott azon az ügyön, amellyel kapcsolatban Horváth András, a NAV volt alkalmazottja tett feljelentést? - sorolta kérdéseit.

Schiffer András és Vágó Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy a rendszerszinten működő áfacsalások visszaszorítása minden magyar adófizető érdeke. Emlékeztettek arra, hogy a parlamenti többség szerint a mélyebb feltárást biztosítandó parlamenti vizsgálóbizottság előfeltétele az ügyészségi vizsgálat lezárulta. Ezért kiemelten fontos közérdek a kellően alapos ügyészségi munka minél gyorsabb elvégzése - tették hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 37 ezer delegált vesz részt a szavazatszámláló bizottságok munkájában

Másfélszer annyi delegált lesz, mint négy évvel ezelőtt. Tovább olvasom