Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Adyvárosban végeztek az azbesztmentesítéssel

Fél év telt el azóta, hogy Győrött megkezdődött az ipari technológiával épült lakóépületek azbesztmentesítése. A projekt gazdája a napokban készített mérleget a kivitelezés jelenlegi állásáról.
A programba 59 panelos épület került. A 600 millió forintos beruházás kétharmad részét az Európai Regionális Fejlesztési Alapból fedezik, míg a fennmaradó összeget elsősorban a magyar költségvetés, valamint a győri önkormányzat és a Belügyminisztérium EU Önerő Alap Támogatási Szerződése biztosítja. A pályázat ez év augusztus 31-ét jelöli meg a mentesítés végső határidejének.
Az 59 lakóházból a 2006-os kivitelezési programba eredetileg 26 jutott. Ezzel szemben már csak 21 épület vár azbesztmentesítésre. A most elkészített mérleg szerint Adyvárosban gyakorlatilag befejeződtek a munkálatok. A még mentesítésre váró négy lépcsőház – előreláthatólag – márciusban kerül sorra. Dél-Nádorvárosban és a József Attila-lakótelepen is előbbre tartanak a kivitelezők, mint ahogy az az előzetes ütemtervben szerepel.
Az eltelt fél év alatt több mint 214 tonna azbesztet távolítottak el a kivitelezők. Az eddig mentesített 38 épületben a programban szereplő lakások 6 százaléka található. Ez azt jelenti, hogy mintegy 6500 lakó kezdhette egészségesebb környezetben az új esztendőt. A január második hetétől tervezett folytatásba azonban az időjárás jelenlegi és várható alakulása alaposan beleszólt. Az előrejelzéseket figyelembe véve kb. február közepén tudják a kivitelezők a munkálatokat folytatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Freier Cecília

Freier Cecíliát, tanító édesapja mellett szintén nagyszerű pedagógiai érzékkel… Tovább olvasom