Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Április 30-ig használhatók fel a korábbi nyugdíjas kedvezmények a buszokon

A nyugdíjfolyósító igazgatóság által 2011. évben megküldött "Nyugdíjasok utazási utalványa" dokumentummal - ha még van azon szabad felhasználási lehetőség - 2012. április 30-ig lehet kedvezményesen utazni a Volán-társaságok menetrend szerinti járatain - közölte a Volán Egyesülés szerdán.
Az egyesülés utal arra, hogy 2012. április 1-től megváltozott a nyugdíjasok utazási kedvezményre jogosultsága, az áttérésre április 30-ig egy hónap átmeneti idő áll rendelkezésre.

A Volán Egyesülés tájékoztatása szerint a nyugdíjfolyósító igazgatóság áprilisban megküldi az új elnevezésű, "Ellátottak utazási utalványa" dokumentumot azoknak, akik az új szabályok figyelembevételével jogosultak a nyugdíjas utazási kedvezményre.

Az új utazási igazolványok 2013. március 31-ig lesznek érvényesek, a kézhezvételtől használhatók fel a kedvezményes utazásra.

A nyugdíjfolyósító igazgatóság 2012. februárban néhány helyre kiküldött, és még "Nyugdíjasok utazási utalványa" megnevezést tartalmazó, 2012/2013. évre tervezett utalványa érvénytelen, nem használható fel utazási kedvezmény igénybevételére - tájékoztatott a Volán Egyesülés.

A 2011/2012. évi "Nyugdíjasok utazási utalvány" nyújtotta lehetőséget már teljes egészében felhasználók, de áprilisban kedvezményes utazást terveznek - például a közelgő húsvéti ünnepekre - egyedi kérelemmel, megkereséssel fordulhatnak a megyei vagy fővárosi kormányhivatalok nyugdíjfolyósító igazgatóságához utazási kedvezményre szóló hatósági igazolásért. Ez a hatósági igazolás csak 2012. áprilisban, két utazási alkalomra használható fel 50 százalék kedvezmény mellett.

A Volán-társaságok 2012. május 1-jétől már csak az "Ellátottak utazási utalványa" tulajdonosainak biztosítanak utazási kedvezményt a helyközi menetrend szerinti autóbuszjáratokon, a korábbiakra, valamint a külön kérelemre kiadott hatósági igazolásokra nem - hangsúlyozza a Volán Egyesülés.

A nyugdíjasok utazási kedvezményének változása nem érinti a 65. éven felüli nyugdíjasokat vagy más hasonló ellátásban részesülőket, ők életkoruk igazolásával díjtalanul utazhatnak a Volán-társaságok helyközi autóbuszjáratain - írja a Volán Egyesülés.

Olvasóink írták

 • 3. Queenmargareth 2012. március 28. 18:05
  „Mindenre tudtak levelet írni, de erre nem.....”
 • 2. Queenmargareth 2012. március 28. 18:04
  „Most írták, köszi:( mert én kidobtak tegnap.”
 • 1. varadipal 2012. március 28. 15:29
  „Ezért érdemes volt ma a DM on-line-t felkeresni. Minden tájékoztatásnak ilyen korrektnek és frissnek kell lennie.
  Mindenkit megelőzve a Nyufi kormámyhivatali igazolásról itt olvastam előszőr.A hivatalos szervek tájékoztatási kötelezettsége még téli álmot alszik. Ez jólesett. Gratulálok az információ beszrzőjének és közreadójának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerült újraéleszeni a kerti tóba esett kisfiút

Kerti tóba esett egy másfél éves kisfiú szerdán Gödöllőn, a gyereket újra kellett éleszteni -… Tovább olvasom