Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Árok Kornél már nem társelnöke a Magyar Szolidaritás Mozgalomnak

Árok Kornél már nem társelnöke a Magyar Szolidaritás Mozgalomnak, mert párttagsága miatt a három másik társelnök és az alapítók többsége kezdeményezte tisztségéből való leváltását.
A szervezet az MTI-hez eljutatott közleményében hétfőn hangsúlyozta, a mozgalom – mint civil szerveződés – a demokratikus állam helyreállításán és újrateremtésén munkálkodik, amelyhez elengedhetetlen egy széles körű társadalmi konszenzus kialakítása, amelyet csak pártoktól függetlenül lehet megvalósítani.

"Mivel Árok Kornél tagja egy pártnak, amelyben a jövőben aktív szerepet kíván vállalni, így a Mozgalom fenti céljaitól eltérő utat választott, ezért a három másik társelnök és az alapítók többségének kezdeményezésére Árok Kornél a jövőben nem tölt be tisztséget a Magyar Szolidaritás Mozgalomban" - fogalmaznak a közleményben

Árok Kornél az MTI-nek nyilatkozva hétfőn délután aggályosnak nevezte a döntést, mert mint fogalmazott: nem az ő, "hanem a mozgalom irányvonala változott meg". Hangsúlyozta, hogy nyárig nem vállalhat tisztséget semmilyen pártban, ám azt eddig sem titkolta, hogy politikai pályára készül.

Úgy fogalmazott, hogy nem tetszenek neki azok a politikai erővonalak, amelyek megjelentek a mozgalom mögött.

Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke erre reagálva hangsúlyozta: éppen azért döntöttek a leváltás mellett, mert el akarták kerülni, hogy a mozgalom mögött bármilyen politikai irányvonal megjelenhessen.

Árok Kornél múlt héten mondott le tűzoltó szakszervezeti tisztségéről, mert hivatásos állományból való felmentési idejének letöltése után politizálni szeretne, és a civilekkel összefogva indulni a 2014-es választásokon. Az MTI-nek nyilatkozva hétfőn délelőtt azt mondta, július 6-án jár le a hivatásos állományból való felmentési ideje, és azt követően a két évvel ezelőtt alakult Szövetség az Egységes Magyarországért nevű pártban, amelynek alapító tagja, kíván politizálni és tisztséget vállalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan megsérült egy férfi a 4427-es úton

Kardoskút és Tótkomlós közötti balesetben súlyosan megsérült egy férfi, amikor forntálisan ütközött… Tovább olvasom