Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Asszonytalálkozó Budapesten

A VI. Kárpát-medencei Asszonytalálkozót szombaton rendezi meg Budapesten a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, amely az idén ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját.
A találkozót a tervek szerint Gál Kinga (Fidesz) európai parlamenti képviselő nyitja meg, majd Erdélyi Zsuzsanna néprajztudós tart előadást Nagyboldogasszony címmel. Ékes Ilona (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége alapító elnökének előadása után Kosza Ida pszichiáter beszél arról, milyen a magyar nők helyzete a globalizáció korában.

Az érdeklődők délután "Szent Erzsébet út Sárospatak és Kassa között" címmel Szabó Irén, az Árpád-házi Szent Erzsébet Társaság elnökének előadását hallgathatják meg, majd Palotás József, a Kecskeméti Regionális Képző Központ igazgatója számol be a Kárpát-medencei együttműködés új útjairól. A szakmai programot Aczél Petra egyetemi docens előadása zárja, aki "Közösségelvű társadalom és politika" című előadásában az erkölcs, a kommunikáció és a gyakorlat egységéről fogalmazza meg gondolatait.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetségének célja az, hogy kiálljon a polgári és keresztény értékek mellett a női civil társadalmon belül. A szövetség 2000-ben alakult meg 18 keresztény értékrendű női, nőket segítő civil szervezetből. A szervezet 2003-ig Magyar Asszonyok Ezredvégi Szövetsége néven működött, ezt követően vette fel a jelenlegi nevét. A jubileumi évfordulót a VI. Kárpát-medencei Asszonytalálkozóval ünneplik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dohányzókabinnal hatékonyabb a munkaidő-kihasználás

A vállalatoknak a munkaidő-kihasználás hatékonyságával kapcsolatos törekvéseire alapozva irodákban… Tovább olvasom